alavanos_03.jpg

Βολές εναντίον των δύο κομμάτων «αριστερής καταγωγής», όπως τα αποκαλεί, δηλαδή τη Δημοκρατική Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Αλέκος Αλαβάνος με άρθρο του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. >>>

Ο κ. Αλαβάνος κάνει λόγο για «το μεγάλο πολιτικό παράδοξο» της εποχής μας σχετικά με την Αριστερά.
Σχετικά με τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Αλαβάνος αναφέρει ότι «έχει φτάσει σε σημείο εκ των πραγμάτων να είναι συνένοχο στις ανατροπές των εργασιακών κατακτήσεων, σε αστυνομοκρατικές πρακτικές, ακόμη και σε επιστρατεύσεις».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος εκτιμά ότι «έχει επιτύχει να αναδειχθεί στον υπ' αριθμόν ένα κομματικό αντίπαλο της κυβέρνησης. Όχι όμως σε προγραμματικό ούτε σε ιδεολογικό αντίπαλο».
«Το αντίθετο. Έχει πλήρως αποδεχθεί το πλαίσιο δράσης του συστήματος: με κάθε όρο παραμονή στην Ευρωζώνη. Η καλή Αμερική. Ο Σόιμπλε που το συζητάει. Το νέο διαπραγματευτικό πλαίσιο, επειδή έγινε αναφορά για το κατοχικό δάνειο και τη Siemens. Οι νοικοκυραίοι. Οι συμμαχίες με τη λαϊκή Δεξιά» λέει ο κ. Αλαβάνος.
«Και ακόμη χειρότερα. Η ενεργή πια συμμετοχή στην εκστρατεία φόβου του συστήματος σχετικά με την παραμονή στην Ευρωζώνη. Όχι μόνο δεν έχει υπάρξει αντίθεση, όχι μόνο δεν παραπέμπεται ένα από τα κυρίαρχα προβλήματα της κρίσης στην ετυμηγορία του λαού με δημοψήφισμα, όχι δεν αναδεικνύεται η αποχώρηση από την Ευρωζώνη ως ένα έστω ενδεχόμενο, αν δεν υπάρξει στροφή της ευρωπαϊκής πολιτικής. Η επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης 'η αποχώρηση από το ευρώ αποτελεί εθνική καταστροφή', συνιστά εκ των πραγμάτων άμεση συνεργασία με την κυβέρνηση στην εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού» συμπληρώνει ο Αλέκος Αλαβάνος.