aktinologoi_01.jpg

Την αναστολή της απεργίας τους αποφάσισαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. >>>



Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, η αναστολή αποφασίστηκε μετά τη “θετική στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά” στην επίλυση των αιτημάτων τους. Ενημερώνουν ότι χθες ενταλματοποιήθηκε ο Ιούλιος 2012 και θα πληρωθούν τον μήνα αυτόν το αργότερο στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, δόθηκε εντολή μέχρι την προσεχή Παρασκευή, οριστικοποίησης των καταθέσεων που αφορούν τον μήνα Αύγουστο 2012 στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ( πρώην ΥΔΑΠ), ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεσμεύτηκε για τον προγραμματισμό αποπληρωμής και του μηνός Σεπτεμβρίου 2012, ενώ υπογράφτηκε και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το ύψος του «κουρέματος» στις παλαιές οφειλές.

Ρύθμιση υπήρξε και στην αποζημίωση αναφορικά με τις εξετάσεις εκείνες για τις οποίες διαμορφώθηκαν νέες ασφαλιστικές τιμές(θα προκύπτει από το άθροισμα της συμμετοχής 15% του ασφαλισμένου επί της τιμής ΦΕΚ και της αποζημίωσης του Οργανισμού επί του 85% της νέας ασφαλιστικής τιμής), με ταυτόχρονη δέσμευση του υπουργού ότι θα εξοφληθούν οι οφειλές του Σεπτεμβρίου 2013 ως το τέλος του έτους.

“Είναι βέβαιο ότι και το βελτιωμένο ύψος «κουρέματος» είναι άδικο για τον κλάδο μας, όμως ευελπιστούμε ότι αυτή θα είναι και η τελευταία άνιση μεταχείριση της Πολιτείας απέναντι στον κλάδο μας”, τονίζεται στην ανακοίνωση.