metro_ergasies.jpg

Για παιχνίδια και σκοπιμότητες κατηγορεί την “Αττικό Μετρό Α.Ε.”  ο σύλλογος εργαζομένων στο έργο. >>>

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα οι εκπρόσωποί του κατήγγειλαν ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας προσπαθούν να παρουσιάσουν τεχνητώς κενό εργασιών στο αρχαιολογικό κομμάτι, ώστε να απολύσουν 450 εργαζομένους και να επαναπροσλάβουν στη συνέχεια ορισμένους από αυτούς με ιδιαίτερα χαμηλές αμοιβές.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζόμενων Χρήστος Καλαϊτζίδης η εταιρία θέλει να εμφανίσει κενό εργασιών, όμως, αν αρχίσουν οι εργασίες στο σταθμό Πατρικίκου, στη Βούλγαρη και στην Πυλαία, «θα υπάρξει αντικείμενο για τους εργαζόμενους».

«Να παραμείνουν στη θέση τους οι εργαζόμενοι και να αμείβονται με τα μισά χρήματα μέχρι να αρχίσουν και πάλι οι εργασίες και να εργάζονται με το παλιό καθεστώς», ζήτησε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό, Χάρης Κυπριανίδης. Προειδοποίησε ότι «το έργο δε θα συνεχιστεί σε περίπτωση απολύσεων. Ας φέρουν εισαγγελείς, ας μας επιτάξουν, ας μας κλείσουν μέσα. Θα παρανομήσουμε, όπως παρανομούν όλοι», τόνισε.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο αρχαιολογικό κομμάτι του Μετρό Δημήτρης Παππάς, υπογράμμισε πως «σκοπίμως, φτάσαμε σε αυτό το σημείο, ώστε να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων στο αρχαιολογικό κομμάτι του έργου».

Τα τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα γνωμοδοτήσουν σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τα αρχαία που βρέθηκαν στον υπό κατασκευή σταθμό Βενιζέλου, του μετρό Θεσσαλονίκης.

Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Κύριο θέμα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, αποτέλεσε η σπουδαιότητα των αρχαιολογικών ευρημάτων που ήρθαν στο φως, καθώς και οι τεχνικές και οικονομικές δυσκολίες που προβάλλονται ως προς τη διατήρησή τους στο σταθμό του μετρό, οι οποίες και οδήγησαν το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην απόφαση μεταφοράς τους.