XYTA Mauroraxis.jpg

Έκαναν πίσω οι κάτοικοι του δήμου Λαγκαδά κι αποφάσισαν να δώσουν παράταση, ως την ερχόμενη Παρασκευή και να μην κλείσουν το ΧΥΤΑ Μαυροράχης, έως τότε. >>>

«Για άλλη μία φορά κατανοοούμε το πρόβλημα της Θεσσαλονικης και δε θα φέρουμε σε δύσκολη θέση τους κατοίκους της», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Αναστασιάδης.

Όπως τόνισε, θα αναμένουν την εκλογή νέου προέδρου στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και τη δέσμευσή του να δρομολογήσει μια σειρά έργων που αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη της διαχείρισης απορριμμάτων στο νομό.

Οι κάτοικοι του Λαγκαδά ζητούν να λειτουργήσει ο βιολογικός σταθμός επεξεργασίας των κατασταλαγμένων υδάτων στο ΧΥΤΑ, να σταματήσει η διέλευση απορριμματοφόρων από κατοικημένες περιοχές, όπως οι δημοτικές κοινότητες Ασσήρου και Λαγυνών και να λειτουργούν όλες οι κυψέλες στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής.

«Μόνον ο δήμος Θεσσαλονίκης χρησιμοποιεί τράκτορες για τη μεταφορά των σκουπιδιών. Όλοι οι υπόλοιποι δήμοι συνεχίζουν να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους με απορριμματοφόρα, επιβαρύνοντας το περιβάλλον κατοικημένων περιοχών», τόνισε ο δήμαρχος Λαγκαδά.

Το πρωί, δεκάδες κάτοικοι της περιοχής έκλεισαν την είσοδο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, με απορριμματοφόρα, ανάρτησαν πανό με συνθήματα και σήκωσαν μαύρες σημαίες. Όπως είπαν, ήταν μια συμβολική και προειδοποιητική κίνηση.