agrotes_kinitopoihseis_03.JPG

Ένταση το μεσημέρι στα μπλόκα του Λευκώνα και των Κερδυλλίων, ανάμεσα σε αγρότες και αστυνομικούς. Όλα ξεκίνησαν όταν οι αγρότες προσπάθησαν όπως κάθε μέρα να προχωρήσουν σε ωριαίο αποκλεισμό του κόμβου στο Λευκώνα και της Εγνατίας Οδού στα Κερδύλλια. >>>

Σύμφωνα με το ThessToday, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν τρεις αγρότες από το μπλόκο των Κερδυλλίων για παρακώλυση συγκοινωνιών και να οδηγηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.

Αυτή την ώρα συνάδελφοι τους θα κάνουν διαμαρτυρία έξω από το κτίριο.

Στο Λευκώνα οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 5 προσαγωγές αγροτών οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αναβλήθηκε η δίκη στη Λαμία

Για αύριο στη 1 μετά το μεσημέρι ανέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας τη δίκη των 12 αγροτών από τη Λαμία που συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια και τις συμπλοκές στην εθνική οδό, την Τετάρτη το μεσημέρι.

Αιτία της αναβολής ήταν η απουσία των αστυνομικών - μαρτύρων κατηγορίας.

Από τις 12 το μεσημέρι εκατοντάδες αγρότες βρέθηκαν μέσα και έξω από τα δικαστήρια, περιμένοντας την εξέλιξη της υπόθεσης και μετά την αναβολή ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο.

Στα μπλόκα κι ο Αλέξης

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του από το «μπλόκο» των αγροτών στη Λάρισα, όπου και βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την απόφαση του πρωθυπουργού να ακυρώσει τη συνάντησή του με τους αγρότες, ενώ έθεσε ξανά επί τάπητος τα ζητήματα της μείωσης της τιμής του ρεύματος και του πετρελαίου κίνησης.