Νέο πανπιερικό συλλαλητήριο στα διόδια Αιγινίου, ετοιμάζουν για τις 3.30 μετά το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, 11 Φεβρουαρίου 2013, δήμοι της περιοχής. >>>


Όπως δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του fm 100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ο εκπρόσωπος Τύπου της επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Κατερίνης Αντώνης Νταγλιούδης, στο συλλαλητήριο της Δευτέρας αναμένεται να πάρουν μέρος και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαστε από αυτούς που θέλουν κατάργηση όλων των διοδίων. Τα συγκεκριμένα διόδια, όμως, απέχουν μόλις 12 χιλιόμετρα από τα προηγούμενα και για όσους έρχονται από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει παρακαμπτήρια οδός», εξήγησε. Πρόσθεσε πως εκατοντάδες είναι οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης που αναγκάζονται καθημερινά να διέρχονται από τα συγκεκριμένα διόδια και υπογράμμισε πως πρόταση των δήμων της περιοχής είναι να εισπράττεται το αντίστοιχο τέλος διέλευσης στα διόδια Νέων Μαλγάρων έξω από τη Θεσσαλονίκη.

ΟΙ κάτοικοι της περιοχής –και κυρίως του δήμου Πύδνας-Κολινδρού- έχουν εγκατασταθεί εδώ και 15 μέρες στα διόδια, χωρίς να εμποδίζουν τη λειτουργία τους, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους. «Θα παραμείνουν εκεί έως ότου δικαιωθούμε», τόνισε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, ο κ. Νταλγιούδης.