Διαχειριστικό έλεγχο ζητά ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας για διάφορους φορείς πολιτισμού, αλλά και για το ΚΘΒΕ, ενώ ζητά και την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου του. >>>


«Θα πρέπει να παραιτηθεί το ΔΣ, προκειμένου να διευκολυνθεί η αναδιάρθρωσή του και να λήξει επιτέλους η κατάσταση, που επικρατεί εκεί» λέει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σε ανακοίνωσή του  ο υπουργός στρέφεται κατά του προέδρου του δ.σ. κ. Τρικούκη και υπογραμμίζει "το ρήγμα στις σχέσεις τους(σ.σ. των ηθοποιών) μ’ αυτόν είναι αγεφύρωτο και δηλώνουν ότι θα παραιτηθούν μιας και ο «Πρόεδρος δεν έχει την ευθιξία» να το πράξει". 

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι "οι μέχρι σήμερα προσπάθειες μας για εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης για την εξομάλυνση των ταραγμένων σχέσεων μεταξύ των διεστώτων μερών δεν απέφεραν τα αναμενόμενα" και καλεί "τους εκπροσώπους των ηθοποιών και των εργαζομένων σε διάλογο ώστε να αντιμετωπισθούν με κοινά αποδεκτές πρωτοβουλίες τα προβλήματα στις σχέσεις του ΚΘΒΕ και του καλλιτεχνικού, εργατοτεχνικού και διοικητικού προσωπικού".

Καταλήγει, μάλιστα, με  νόημα: "Θεωρώ ότι σε τέτοιες κρίσιμες ώρες κανείς δεν δικαιούται να θέτει το άτομό του ή την «καρέκλα» του υπεράνω του δημοσίου συμφέροντος που απαιτεί την απρόσκοπτη λειτουργία ενός θεσμού που υπηρετεί την προαγωγή της πνευματικής καλλιέργειας του Λαού μέσω της θεατρικής τέχνης".