Με άρθρο του στην εφημερίδα "Άποψη", ο Κώστας Καραμανλής, ο ...τρίτος, γιος του Αχιλλέα, αναλύει το πρως θα έρθει η ανάπτυξη για την Ελλάδα και ποιο μοντέλο πρέπει να ακολουθηθεί. Μεταξύ άλλων ο Καραμανλής ο νεώτερος λέει: Όλοι συμφωνούν ότι το ζητούμενο για την Ελλάδα σήμερα είναι η ανάπτυξη. Η ανάπτυξη όμως δεν διατάσσεται, δεν επιβάλλεται, δεν θεσμοθετείται. Δημιουργείται μόνο με προσπάθεια, σκληρή και συστηματική. Και κυρίως προσπάθεια στοχευμένη που λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά δεδομένα.

Ποια είναι τα δεδομένα σήμερα; Οτι δεν μπορούμε να βασιστούμε πλέον σε ένα κρατικοκεντρικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Οτι η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση, οι πολίτες βρίσκονται στα όριά τους. Και ότι το παραγόμενο εθνικό προϊόν απλούστατα δεν φθάνει. Άρα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να παράγουμε περισσότερο και να εισρεύσουν στη χώρα μας χρήματα από το εξωτερικό.

Η μόνη στρατηγική που μπορεί να φέρει πλούτο στη χώρα και να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης είναι η ρεαλιστική και εθνικά υπεύθυνη αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας. Δηλαδή, οι αναγκαίες ιδιωτικοποιήσεις"


Το τελευταίο διάστημα πάντως, ο νεώτερος Καραμανλής αναπτύσσει μία έντονη κινητικότητα (και) στις Σέρρες, δίνοντας τροφή στα σενάρια για περαιτέρω ενεργή εμπλοκή του στην πολιτική ζωή του τόπου, αρχής γενομένης από τις επόμενες εκλογές..

AΞΙΖΕΙ: O Καραμανλής ο Γ', είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει σε κεντρικό ΜΜΕ και υπογράφει ως στέλεχος ναυτιλιακών επιχειρήσεων και μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Κων/νος Καραμανλής, θέλοντας να δώσει το "διπλό" στίγμα του