Συνεχίζεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Στην έναρξη της συνεδρίασης συζητήθηκε, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα της μετεγκατάστασης σχολών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. >>>


Στο πλευρό σπουδαστών και διδακτικού προσωπικού τάχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Το πρόβλημα πρέπει να το πάρει πάνω της η πόλη. Δεν είναι μόνο κοινωνικό. Το ΤΕΙ έχει προϊστορία και υποδομές. Η πρόταση του Υπουργείου είναι τελείως αψυχολόγητη», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης και πρότεινε να υιοθετηθούν, με τη μορφή ψηφίσματος, οι θέσεις των εκπροσώπων του ΑΤΕΙΘ. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε «να μη μετακινηθεί ούτε ένα γραφείο από τα ΤΕΙ» και υπογράμμισε: «Αυτό που μόνιμα κρεμόμαστε από φωστήρες του κέντρου που κάνουν προτάσεις και καταργήσεις και συγχωνεύσεις, πρέπει να σταματήσει».

Μάλιστα, για τα όσα ακούγονται για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις, ο κ. Μπουτάρης έστειλε το δικό του μήνυμα: «Όσο για τους βουλευτές, ας κάνουν αλλιώς τη δουλειά τους και όχι να παρεμβαίνουν όπως παρεμβαίνουν», είπε.

Στη δική του τοποθέτηση, ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΑΤΕΙΘ, παρουσίασε την κατάσταση κι υπογράμμισε πως, εκτός των άλλων, η μετεγκατάσταση σχολών είναι πρωτοφανής σπατάλη, αφού χάνονται υποδομές και εκπαιδευτικό υλικό πολλών εκατομμυρίων.

Την ώρα της συνεδρίασης έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρίσκονταν περίπου 5.000 σπουδαστές των ΤΕΙ. Είχε προηγηθεί συγκέντρωσή τους στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία, μέσω της παραλιακής λεωφόρου Νίκης και της πλατείας Λευκού Πύργου, στο Δημαρχείο.