diarriktis_9.jpg

Στόχος διαρρηκτών έγιναν τις τελευταίες δύο εβδομάδες δέκα σχολικά κυλικεία, κυρίως σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης. >>>

 

Οι «ποντικοί»… τρυπώνουν σε αυτά βράδυ και κλέβουν τρόφιμα, χυμούς και εμφιαλωμένο νερό, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και ψιλά από τα συρτάρια των ταμειακών μηχανών.

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Κυλικειαρχών Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», Στέφανος Φακούδης, σύμφωνα με τον οποίο σε ορισμένα σχολεία της επαρχίας έχουν αναφερθεί και κρούσματα κλοπής πετρελαίου θέρμανσης μέσα από τις δεξαμενές.

«Μόνο το δικό μου κυλικείο, στη περιοχή της Πυλαίας, έχει γίνει δύο φορές στόχος διαρρηκτών, παρότι βρίσκεται μέσα στο σχολείο. Την πρώτη φορά οι διαρρήκτες πήραν μόνο τρόφιμα που είχα ετοιμάσει για την επόμενη ημέρα, χυμούς και νερά, ενώ τη δεύτερη έφυγαν και με το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, που είχε μέσα 80 ευρώ σε ψιλά. Ευτυχώς δεν πήραν ολόκληρη τη μηχανή, γιατί μετά θα έπρεπε να πληρώσω και το πρόστιμο, εκτός από το να αποσβέσω τα κλεμμένα και να επιδιορθώσω τις καταστροφές», σημείωσε ο κ. Φακούδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα αυτό λύνεται με έναν και μόνο τρόπο: Καλύτερη φύλαξη των σχολείων, ιδίως κατά τις βραδινές ώρες είτε μέσω των σχολικών φυλάκων -όπου υπάρχουν- είτε από τους κατά τόπους δήμους είτε με την εγκατάσταση συστημάτων συναγερμού και παρακολούθησης.

«Είναι πλέον απαραίτητη η εντατικοποίηση της φύλαξης και προστασίας των σχολείων, καθώς ζούμε σε συνθήκες ανέχειας», συμπλήρωσε ο κ. Φακούδης, ο οποίος τόνισε ότι η καλύτερη φύλαξη των σχολείων είναι απαραίτητη για την προστασία και των ίδιων των μαθητών, καθώς σήμερα σε πολλές σχολικές μονάδες οι καγκελόπορτες δεν κλείνουν κατά την ώρα λειτουργίας των σχολείων και «μπαινοβγαίνει όποιος θέλει», χωρίς να τον αντιληφθεί κάποιος.


από τον Τύπο Θεσσαλονίκης