Saxinidis Philllipos ufupourgos Oikonomikon.jpg

Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να προσδιορίσει το ιδεολογικό και πολιτικό του στίγμα αλλά ταυτόχρονα και την ταυτότητα των υπολοίπων πολιτικών σχηματισμών, με στόχο να διαπιστωθεί με ποιες πολιτικές δυνάμεις μπορεί να υπάρξει ένας ανοιχτός διάλογος που θα οδηγήσει σε μια ενιαία έκφραση, διατύπωσε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης. >>>

Ο κ. Σαχινίδης, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να λύσει το ζήτημα του εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, την επομένη του Μνημονίου, να ταυτιστεί με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και κυρίως τους νέους, να αντιμετωπίσει θεσμικά ελλείμματα ,όπως εκείνο της θωράκισης της Δημοκρατίας, ενόψει και της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος και να απαντήσει ποιο είναι εκείνο το τμήμα του πληθυσμού που επιδιώκει και εκφράσει. Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε έκκληση για διάλογο με τη βάση του κόμματος.

Σε μια προσπάθεια αυτοκριτικής για την πορεία του Κινήματος, που, όπως είπε, πλήρωσε δυσανάλογο τίμημα σε σχέση με όσα πρόσφερε στη χώρα, επισήμανε ότι το γεγονός, που στέρησε, από το ΠΑΣΟΚ, τη δυνατότητα να αναδείξει τις πραγματικές ευθύνες της ΝΔ για τη διαχείριση της περιόδου 2004 - 2009 ήταν η επικείμενη εκλογή του Κάρολου Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κατά τον κ. Σαχινίδη, το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να ασκήσει πιο αυστηρή κριτική για την οικονομική διαχείριση κατά τη διετία 2007-2009.

Σχολίασε τέλος ότι τα μεγάλα προβλήματα προέκυψαν από τη στιγμή που το 2001 η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ και δεν έκανε τις σωστές επιλογές ώστε να ξεκινήσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές.

Σημειώνεται ότι την επόμενη Κυριακή θα γίνει η διαδικασία για την εκλογή των συνέδρων που θα συμμετέχουν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου ως τις 2 Μαρτίου.