lhsteia_velvendos_20130201_01.JPG

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των τεσσάρων ασύλληπτων δραστών της ληστείας. >>>

Ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες φέρονται να είναι δύο καταζητούμενοι ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Η Αστυνομια έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους.

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν σε Βέροια και Πτολεμαΐδα για τις δύο ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής

Β) ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς , γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττική

Γ) ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής

Δ) ΡΩΜΑΝΟ Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας – Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής

Στην κατοχή των συλληφθέντων Μιχαηλίδη Ιωάννη και Πολίτη Δημητρίου βρέθηκαν πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας. Σε βάρος και των δύο έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.

Η Αστυνομία παρακαλεί όσους πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω άτομα, να επικοινωνήσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ctu@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.