Πάνω από 500 άτομα βρέθηκαν σήμερα, το πρωί, στο εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 56 εργαζόμενους της βιομηχανίας που αποφάσισαν να τη λειτουργήσουν μόνοι τους, μετά το κλείσιμό της. >>>


«Οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να φέρουν το σοσιαλισμό, αλλά προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημά τους, μέσα από τη συλλογικότητα. Δεν είναι σίγουρη η επιτυχία, αλλά δεν έχουν άλλον δρόμο», εξήγησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο Νίκος Σαμανίδης, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης εκλεγμένος στη διοίκηση της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου στην Α Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμανίδη, οι εργαζόμενοι αυτοί «έδειξαν ασυνήθιστη πίστη για την εποχή μας για δράση και δουλειά. Δεν κάθισαν», όπως είπε «πάνω στην ανεργία που τους προσέφεραν τα αφεντικά κι αποφάσισαν να δράσουν».

Να σημειωθεί ότι, χθες, σε ένδειξη συμπαράστασης, δόθηκε συναυλία στο Ιβανόφειο Γυμναστήριο, με τα έσοδά της να διατίθενται για τους εργαζόμενους, στην οποία έδωσαν το παρόν 5.000 Θεσσαλονικείς. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία μέσω των οδών Εγνατία και Αγίου Δημητρίου, ως το Γυμναστήριο.