ped_20120105_01.jpg

Αντιδρά στις διαδικασίες ελέγχου των υπό κατασκευή σχολικών κτιρίων της Θεσσαλονίκης, από μηχανικούς της Αθήνας, ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης. Μάλιστα, χρησιμοποιεί βαρείς χαρακτηρισμούς για τη διαδικασία που ακολουθείται και προειδοποιεί ότι θα καταφύγει στον εισαγγελέα! >>>

«Αποτελεί πρόκληση, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την επιλογή της πολιτείας για αποκέντρωση, αλλά και τους φορολογούμενους, να συνεχίζουν να κάνουν επίβλεψη στα σχολικά συγκροτήματα που κατασκευάζονται στις Συκιές, στην περιοχή Χαριλάου, την Πυλαία ή την Καλαμαριά, ιπτάμενοι… μηχανικοί του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων από την Αθήνα. Και το κόστος των σχολείων αυξάνεται και οι καθυστερήσεις στην κατασκευή είναι μεγάλες, αλλά και κακοτεχνίες διαπιστώνονται», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών.

Ο κ. Δανιηλίδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, κάνει λόγο για «βαυαρικό στιλ διοίκησης» από μέρους του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. “Δημοπρατούνται έργα από την οδό Φαβιέρου και τα επιβλέπουν με αερομεταφερόμενους μηχανικούς”, πρόσθεσε.

Έδωσε παραδείγματα σχολείων που κατασκευάστηκαν με κακοτεχνίες, όπως αυτό του 8ου Δημοτικού Σχολείου, για την κατασκευή του οποίου είχε εκπονηθεί ακόμη και βιοκλιματική μελέτη κι ακόμη δεν έχει παραδοθεί αφού χτίστηκε “με κλεμμένα υλικά και πλέον μπάζει νερά με κάθε βροχή”, όπως κατήγγειλε.

Ο κ. Δανιηλίδης αναρωτιέται αν “θα κληθούν σε απολογία οι επιβλέποντες” και υπογραμμίζει πως είναι “αναγκασμένος” να ζητήσει “συνδρομή από υπουργούς και άλλες αρχές”. Στην ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα, λέει: “Φυσικά και θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα. Και στο ΣΔΟΕ και στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει”, καταλήγει.