mazaouer_01.jpg

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Στο φαινόμενο της ανόδου της άκρας Δεξιάς στην Ελλάδα της κρίσης επικεντρώθηκε η διάλεξη του φημισμένου ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ στο θέατρο στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας. >>>

«Πολλοί πολιτικοί υποτιμούν την άνοδο της και τη θεωρούν παροδικό φαινόμενο» τόνισε ο σπουδαίος ιστορικός. Χαρακτήρισε σοβαρή την κρίση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σήμερα στην Ελλάδα, τονίζοντας πολλές φορές ότι το «θεμελιώδες πρόβλημα είναι η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και των εκπροσώπων του».

Όπως είπε, «η Χρυσή Αυγή υπόσχεται κάτι το οποίο δεν γίνεται: επιστροφή στην αυτάρκεια μετά την αποκήρυξη του χρέους, αλλά ταυτόχρονα υπόσχονται και αμυντική ασφάλεια για τη χώρα, την οποία δεν μπορούν να πληρώσουν».

Αναφερόμενος στην άκρα αριστερά υποστήριξε ότι δεν αποδέχθηκε ποτέ τη μετάβαση στην μεταπολίτευση, θεωρώντας ότι η χώρα παραμένει σε καθεστώς δικτατορίας. Τη χαρακτήρισε, ωστόσο, «ασήμαντη εκλογικά» και «δευτερεύουσα απειλή για τη Δημοκρατία».

Κι ένα… γκαζάκι

Γκαζάκι έξω από την κεντρική είσοδο των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στη Λάρισα τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα.

Όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Οι δράστες αναζητούνται.