plateia_agias_sofias_anaplasi_01Θέλετε να δείτε πώς οραματίστηκαν τον άξονα Αχειροποιήτου – Αγίας Σοφίας και τη Βαλκανική Πλατεία οι αρχιτέκτονες; Θέλετε να μάθετε ποιες ιδέες προκρίθηκαν και ποιες απορρίφθηκαν; Έχετε μια ευκαιρία: >>>

 

Τα σχέδια παρουσιάζονται στην έκθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τους δύο αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σήμερα, στις 6.30, από τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλαφάτη, στο δημαρχιακό μέγαρο του δήμου Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1).

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και στο Κεντρικό Φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης έως και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013. Σε αυτήν παρουσιάζονται οι 52 συμμετοχές στον Διαγωνισμό προσχεδίων για την «Ανάπλαση του άξονα Αχειροποιήτου – Αγ. Σοφίας του Δ. Θεσσαλονίκης»  , και 20 συμμετοχές στον Διαγωνισμό ιδεών για την «Ανάπλαση – Ανάδειξη     της Βαλκανικής Πλατείας του Δ. Νεάπολης – Συκεών Θεσσαλονίκης»  με σχέδια και κείμενα.