STAVROUPOLI_vraveio_afissa_20120217_01.JPG

Το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Δημιουργίας Αφίσας ή Βίντεο απέσπασε η ομάδα του 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολης του δήμου Παύλου Μελά. >>>

Ο διαγωνισμός αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εντάσσεται στην εκστρατεία του «Δικτύου κατά της Βίας στο σχολείο». Το 5ο Γυμνάσιο διακρίθηκε στην κατηγορία της δημιουργίας αφίσας για το σχολικό έτος 2012- 2013.

STAVROUPOLI_vraveio_afissa_20120217_02.JPG

«Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για την πανελλαδική τους επιτυχία. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αγωνιούν και προσπαθούν να παρέμβουν με κάθε τρόπο στα φαινόμενα βίας. Οι μαθητές ανέδειξαν την ουσία της κοινωνικής συμβίωσης σε μια περίοδο που φαινόμενα ενδοσχολικής βίας ολοένα και φουντώνουν. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από πολίτες συνειδητοποιημένους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Η νικήτρια ομάδα αποτελούνταν από πέντε μαθήτριες της Γ΄ τάξης του σχολικού έτους 2011 – 2012: την Δέσποινα Δράγα, Παναγιώτα Δημοπούλου, Αναστασία Ηλιάδου, Μαρία Καϊμασίδου και Κυριακή Παπαδοπούλου, ενώ υπεύθυνος καθηγητής ήταν ο κ. Πασχάλης Σέντερης, καθηγητής Πληροφορικής.

Μάλιστα, η ομάδα του 5ου Γυμνασίου έλαβε ειδική τιμητική πρόσκληση για να συμμετάσχει στην εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς  με θέμα την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, που θα γίνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου.