lathrometanastes_1.jpg

Συνελήφθη το πρωί στην Εγνατία Οδό, 41χρονος Τούρκος, μέλος κυκλώματος το οποίο προωθούσε μη νόμιμους μετανάστες από την επικράτεια σε χώρα της ΕΕ. >>>

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε Ι.Χ.Φ. όχημα, με οδηγό τον 41χρονο Τούρκο που ρυμουλκούσε επικαθήμενη καρότσα και η οποία έφερε σφραγίδα τελωνείου της πόλης.

Όμως, κατά τη διάρκεια του ελέγχου και της αποσφράγισης της καρότσας, διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό της κρύβονταν, ανάμεσα σε κιβώτια, τρεις 3 Πακιστανοί μη νόμιμοι μετανάστες ηλικίας 18, 28 και 30 ετών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, εισήλθε από την Τουρκία στη χώρα μας, μεταφέροντας με το φορτηγό ενδύματα με τελικό προορισμό την Ισπανία. Ακόμα, προέκυψε ότι τους μη νόμιμους μετανάστες επιβίβασε στο όχημα στον χώρο στάθμευσης οχημάτων της Νυμφόπετρας Εγνατίας Οδού, με σκοπό τη μεταφορά τους στην Ιταλία.

Στο σημείο επιβίβασης οδηγήθηκαν από άλλα δύο μέλη του κυκλώματος. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.045 ευρώ ενώ κατά την άφιξη των μη νόμιμων μεταναστών στον προορισμό τους, θα κατέβαλλαν κατά δήλωσή τους 500 ευρώ έκαστος στα μέλη του κυκλώματος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των λοιπών μελών του κυκλώματος.