asteras_tripolis_panathinaikos_2_2_20130202_01.jpg

Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, σε ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια του εφετινού πρωταθλήματος. >>>

 

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν δύο φορές με τον εξαιρετικό Ιμπραΐμ Σισοκό (7΄, 72΄) αλλά δεν κατόρθωσαν να φύγουν από την αρκαδική πρωτεύουσα με τους τρεις βαθμούς, αφού αρχικά ο Ράγιος (26΄) και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Περόνε με πέναλτι έσωσαν το βαθμό για την ομάδα της πελοποννήσου.

Σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους την εφετινή περίοδο, οι «πράσινοι» είχαν εκρηκτικό ξεκίνημα και αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους που δεν περίμεναν τέτοια πίεση και από τον αντίπαλό τους.

Το λάθος, ωστόσο, των φιλοξενούμενων ήταν πως δεν επιδίωξαν να διασφαλίσουν το τρίποντο επιζητώντας ακόμη ένα γκολ, καθώς ήταν εμφανώς ανώτεροι του αντιπάλου τους.

Στο 4ο λεπτό του επιπλέον χρόνου ο Μπουμσόνγκ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον τίτλο του «γκαφατζή». Στη σέντρα του Ράγιος ουδείς κατάλαβε τι ήθελε να κάνει, όταν ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός πήγε στην μπάλα με χέρια και πόδια. Το πέναλτι που καταλόγισε ο Γιάχος αξιοποίησε με ψυχραιμία και εκτέλεση αλά Πανένκα ο Περόνε, δίνοντας έναν ανέλπιστο βαθμό στον Αστέρα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Θόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Γιάχος Αθανάσιος (ΧΙΟΥ)

Βοηθοί: Φαντόπουλος Νικόλαος (ΠΕΙΡΑΙΑ), Κούλα Χασάν (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)

4ος: Τριτσώνης Σταύρος (ΑΘΗΝΩΝ)

Παρατηρητής: Παπαδάκος Σπυρίδων (ΛΑΚΩΝΙΑΣ)

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης (46' Φορμίκα), Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Ουσέρο (76' Έγκον), Λεάντρο, Ράγιο, Ντε Μπλάσις (62' Κάφα), Περόνε, Ναβάρο.

Παναθηναϊκός (Φάμπρι):Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες (46' Τριανταφυλλόπουλος), Μαρίνος, Σο, Βιτόλο, Καζιγιάμα (65' Φουρλάνος), Σισοκό, Ζέκα και Τοτσέ.

Σκόρερς: 26' Ράγιος, 90+ Περόνε/ 6΄-73' Σισοκό

Κίτρινες: 15' Ντε Μπλάσις/ 15' Βελάσκες, 42' Βιτόλο, 86' Σο

Κόκκινες: