kerkyra_panionios_2_1_20130216_01Μετά από 15 αγωνιστικές η Κέρκυρα επέστρεψε στις νίκες, με 2-1 επί του Πανιωνίου κι έμεινε «ζωντανή» στο παιχνίδι της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα. >>>

Την τελευταία φορά που οι «Φαίακες» είχαν πανηγυρίσει το «τρίποντο» ήταν στις 20 Οκτωβρίου και πάλι επί του Πανιωνίου στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

Πολύ νωρίς ο Πανιώνιος πήρε προβάδισμα στο σκορ κι έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους. Μόλις στο 7΄ από κόρνερ του Σάμαρη και πρώτο σουτ του Αυλωνίτη, ο Κολοβός με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου (0-1).

Η Κέρκυρα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 12΄ με τον Γιαννακόπουλο να βγαίνει νικητής στο τετ-α-τετ με τον Κυβελίδη, ενώ στο 30΄ ο Πανιώνιος είχε δοκάρι με το απευθείας φάουλ του Σάμαρη (βρήκε λίγο τη μπάλα και ο Αναστασόπουλος). Το παιχνίδι, παρά τον επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο, ήταν αρκετά καλό και γρήγορο, με πολλές φάσεις εκατέρωθεν.

Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι νεοσμυρνιώτες στο 32΄, όταν ο Κολοβός δεν κατάφερε να νικήσει τον Αναστασόπουλο. Σειρά την Κέρκυρας να φτάσει μία ανάσα από την ισοφάριση στο 34΄, με τον Κυβελίδη να μην μπορεί να σκοράρει από εξαιρετική πλεονεκτική θέση. Το 1-1, όμως, ήρθε για τους «Φαίακες» στο 38΄ με το σουτ του Γκέσιου, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Γιαννακόπουλου.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος απείλησε με τον Γουνδουλάκη στο 52΄, ενώ στο 78΄ ο γκολκίπερ του Πανιωνίου, Γιαννακόπουλος, έκανε μεγάλη απόκρουση στο τετ-α-τετ με τον Κυβελίδη. Ο Γκέσιος, όμως, είχε την τελευταία λέξη στο παιχνίδι, καθώς στο 82΄ πέτυχε το γκολ της νίκης των γηπεδούχων (2-1), χάρη στο οποίο η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα διατήρησε ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες που έχει για να μείνει στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας.