Koza-Mostra--agathonas-an-den-pame-emeis-sti-Eurovision-kalytera-na-paei-i-paparizou-1-315x236.jpg

Ποταμός ο Αγάθωνας, στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, με τον Γιώργο Αυτιά. “Ούτε σεμνός είμαι, ούτε ταπεινός. Ούτε απλός… ούτε διπλός. Έλληνας είμαι”, είπε όταν τον αποκάλεσαν “άνθρωπο της διπλανής πόρτας”. Και… δε σαμάτησε εδώ: >>>

 

“Δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία, σε κανένα δόγμα, σε καμία εθνότητα και σε κανένα κόμμα”, είπε αναφερόμενος στα πολιτικά.

Όταν τον ρώτησαν τι μήνυμα θέλει να στείλει με τη συμμετοχή του στη Γιουροβίζιον, απάντησε: “Δε θέλω να στείλω κανένα μήνυμα. Απλά πάμε στη Γιουροβίζιον για να βγούμε πρώτοι. άμα βγούμε τελευταίοι, θα… καταγγείλω τις συντεχνίες των χωρών”!

Μίλησε και για τον Μίκη Θεοδωράκη, δηλώσεις του οποίου είχαν φιλοξενηθεί νωρίτερα στην εκπομπή: “Αισθάνομαι δέος που συμμετέχω στην ίδια εκπομπή με τον Μίκη Θεοδωράκη”, είπε και πήρε αφορμή για να μιλήσει πολιτικά:

“Δυστυχώς, οι πολιτικοί μας ήταν πουλημένοι από το 1821. Θυμηθείτε ότι τα κόμματά μας τότε, λέγονταν Ρωσικό, Γαλλικό και Αγγλικό. Ελληνικό… δεν υπήρχε”!

Για τη νέα γενιά, ευχήθηκε κάποια στιγμή να μη χρειάζεται να φεύγει από τη χώρα: “Έχω έναν γιο. Άλλα παιδιά δεν… ξέρω να έχω. Ζούμε μαζί, τελειώνει το πανεπιστήμιο, παίζει πολλά μουσικά όργανα κι ελπίζω να γίνει καλός επιστήμονας. Δυστυχώς θα πρέπει τα παιδιά να φεύγουν για μεταπτυχιακά και μετά να μένουν εκεί. Ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα γιατί διαφορετικά θα μείνουν σε αυτόν τον παράδεισο οι Σομαλοί… Προκόβουμε όποτε φύγουμε από την Ελλάδα. Σκοπός μας είναι να προκόψουμε κι εδώ”, τόνισε.

Επέμεινε ότι δεν θα τον αλλάξει η υπερβολική τηλεοπτική προβολή λόγω της συμμετοχής στη Γιουροβίζιον: “Με αναγνώριζε ο κόσμος στην Ελλάδα λόγω φάτσας. Εγώ θα αλλάξω τη δημοσιότητα και δε θα με αλλάξει αυτή. Πάντα τα ίδια έλεγα, ενώ τώρα τη στήνουν έξω από το σπίτι μου τα κανάλια. Το διασκεδάζω… Δε φοβάμαι τίποτα. Λέω ό,τι μου κατέβει εκείνη τη στιγμή, γιατί αυτές είναι οι απόψεις μου και λέω τη δικιά μου αλήθεια”, είπε.

Όσο γι αυτούς που γράφουν διάφορα στο Τουίτερ και στο Φέισμπουκ, τους… απείλησε: “Δεν μπαίνω στο Ίντερνετ και δεν διαβάζω τι γράφουν για μένα. Μόνον να μην έρθει κάποιος σε απόσταση απλωμένου χεριού, μπροστά μου και μου τα πει”, είπε γελώντας…

agathonas_koza_mostra_01.jpg

-Οι άλλοι βγαίνουν με φούστα στη σκηνή. Εσύ, τον ρώτησε ο Γ. Αυτιάς;

“Αν μου το ζητούσαν και με… ταγιέρ θα έβγαινα. Τα παιδιά της Κόζα Μόστρα θέλουν να παντρέψουν την Ανατολή με τη Δύση –και καλά κάνουνε. Τη φούστα την έχουν έτοιμη. Για το βίντεο κλιπ. Στη Γιουροβίζιον θα βγω με… μαύρο που κόβει. Εγώ θα είμαι ακίνητος κι εκείνοι θα τρέχουν και θα πηδάνε γύρω μου”, απάντησε.

Διαφώνησε με όσους λένε ότι το τραγούδι “Άλκοολ Φρι”, που ερμηνεύει με τους Κόζα Μόστρα για τη Γιουροβίζιον “μυρίζει” Μπρέγκοβιτς. Και … επιτέθηκε στον γνωστό μουσικοσκηνοθέτη: “Ο Μπρέγκοβιτς κατέκλεψε την κεντρική Μακεδονία και τα πέρασε για δικά του. Στη Γουμένισσα, Νάουσα, Φλώρινα, Αριδαία, Λαγκαδά, τέτοιους ρυθμούς θα ακούσετε, αν πάτε στα πανηγύρια. Είναι δυνατό να ήρθαν οι Σλάβοι και να έφεραν τη μουσική τους; Εμείς είμαστε ο πιο αρχαίος λαός, στην περιοχή”, είπε.

Κι όταν του επεσήμαναν πως ο τίτλος του τραγουδιού είναι… παρεξηγήσιμος, δήλωσε πως φιλοσοφία του είναι να ΄ναι ελεύθερα όλα!

“Ελεύθερο το ντοπάρισμα κι όποιος είναι μάγκας να ντοπάρεται και να πεθαίνει στα τριάντα του. Αν θέλει να αυτοκτονήσει, πρόβλημά του. Το χασισάκι δεν πειράζει, αλλά το έχουμε απαγορευμένο, επειδή υπάρχουν συμφέροντα. Παλιά το πουλούσαμε στα φαρμακεία. Δε θα περιμένουν οι Ευρωπαίοι να πιουν. Έρχονται εδώ, κάθε καλοκαίρι και μπεκρουλιάζουν. Εμάς περιμένουν να τους το πούμε”, τους ρώτησε;