Παρουσιάζεται, σήμερα, το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη). το μαθητικό πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά;».

Tο «Πάμε Σινεμά;» αποτελεί έναν πετυχημένο θεσμό που ξεκίνησε το 2000 και έχει ως στόχο να φέρει τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επαφή με την τέχνη του κινηματογράφου και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοακουστικής αφήγησης. Περιλαμβάνει ποικίλες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις όπως μαθήματα κινηματογράφου, προβολές κινηματογραφικών ταινιών, παραγωγές κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους από τους ίδιους τους μαθητές και τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε Σινεμά;» στην οποία βραβεύονται οι καλύτερες συμμετοχές μαθητικών ταινιών.

Το Πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά;» θα παρουσιάσουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Καρατάσιος, ο καθηγητής Παιδαγωγικής Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. κ. Παύλος Πανταζής και ο Διευθυντής του Προγράμματος «Πάμε Σινεμά;» Αντώνης Κιούκας.

Το Πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά;» στη βόρεια Ελλάδα για το 2013 υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του προγράμματος «Πάμε Σινεμά;» και τελεί υπό την αιγίδα και την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.