Tον υπεραιωνόβιο Χαράλαμπο Μητσόγλου τίμησε ο δήμος Βόλβης, σε μια ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ), το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων Νυμφόπετρας. >>>

Ο κυρ – Χαραλάμπης έφθασε τα 111 χρόνια ζωής! Όπως λέει ο ίδιος, το πέτυχε επειδή δεν είχε ποτέ άγχος, δεν κάπνισε ποτέ και πίνει μόνον… αίμα: Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα!
Όσο για το τι προτιμά να τρώει, όπως είπε σε όσους βρέθηκαν στην ειδική τελετή του δήμου Βόλβης, προτιμούσε τις τροφές με φυτικές ίνες και, ειδικά τα τελευταία χρόνια, προτιμούσε τον… τραχανά και τον σορβά!



Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, του απένειμε, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής (καθώς σήμερα είναι του Αγίου Χαραλάμπους), τιμητική πλακέτα. Ήταν εκεί να του ευχηθούν «χρόνια… περισσότερα» (αφού τα πολλά τα ΄χει ξεπεράσει εδώ και καιρό) τα παιδιά του, τα εγγόνια του, τα δισέγγονά του και τα τρία τρισέγγονά του! 
«Ο μπάρμπα – Χαραλάμπης  έκανε, όπως μας λέει ο ίδιος, δυο γάμους και ήρθε, από το χωριό Ντουζ Αγά της Μπάφρας του Πόντου, όπου γεννήθηκε, το 1924, στην περιοχή της Νυμφόπετρας, όπου και ρίζωσε», εξιστόρησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης. «Διαθέτει απίστευτη πνευματική διαύγεια και οι αναμνήσεις του φθάνουν… έναν αιώνα και πλέον πίσω», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι η συνεννόηση μαζί του είναι δύσκολη καθώς μιλά τα ποντιακά αναμεμιγμένα με τούρκικα, όπως οι περισσότεροι στην Μπάφρα, πριν τον Διωγμό των Ποντίων.
Ο δήμος Βόλβης, είπε ο δήμαρχος, σκοπεύει να καταγράψει τις μαρτυρίες κι άλλων υπεραιωνόβιων κατοίκων του! Μάλιστα, τα στελέχη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου εντόπισαν πάνω από 20 κατοίκους άνω των 100 ετών κι άλλους δεκάδες άνω των 90, οι οποίοι θα πάρουν μέρος σε αυτήν την πρωτότυπη έρευνα, που θα αποτελέσει, όπως φιλοδοξεί ο κ. Γαλαμάτης, πρώτη ύλη για τους ιστορικούς του μέλλοντος και ζωντανό μάθημα ιστορίας για τα παιδιά.
Δ.Ι.Ασπροπούλης