beroia_asteras_tripolis_1_2_20120217_01Μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 2-1 πήρε ο Αστέρας Τρίπολης στη Βέροια, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα. >>>

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ράγιος στο 43΄, η «βασίλισσα του βορρά» ισοφάρισε με τον Ορέστες στο 75΄ και το τρίποντο στους Αρκάδες χάρισε ο Λέντσε στις καθυστερήσεις, στο ντεμπούτο του με τον Αστέρα.

Η αναμέτρηση ήταν από τις ωραιότερες του εφετινού πρωταθλήματος, καθώς αν και διεξήχθη σε έναν βαρύ λόγω των καιρικών συνθηκών αγωνιστικό χώρο, είχε να επιδείξει 17 τελικές προσπάθειες μόνο στο πρώτο ημίχρονο!

Ο ρυθμός λοιπόν εξαιρετικός, η μπάλα πάνω-κάτω αλλά το γκολ ήρθε μόλις δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους με άπιαστο σουτ του Ράγιος, ο οποίος κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα και είναι από τις αποκαλύψεις της εφετινής Σούπερ Λίγκας.

Νωρίτερα η ομάδα της Ημαθίας είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο Φούλοπ ήταν φύλακας-άγγελος της εστίας του στο τετ-α-τετ με τον Μοκάκε (8΄) και ο Όλαϊτάν «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι στο 14΄, στις καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη θέλησαν να προφυλάξουν το αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να πέσει η ποιότητα. Έτσι η Βέροια ανέλαβε την πρωτοβουλία και πίεσε, με τον Καλτσά να χάνει μια πολύ καλή ευκαιρία στο 71΄ (απέκρουσε ο Φούλοπ) αλλά τον Ορέστες να ισοφαρίζει τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν σε εκτέλεση κόρνερ νίκησε τους πάντες στον αέρα.

Κι ενώ ο αγώνας όδευε προς ισοπαλία, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων τα δύο νέα αποκτήματα του Αστέρα συνεργάστηκαν για να υπογράψουν μια μεγάλη για την ομάδα τους νίκη: με εξαιρετική πάσα ο Κάφα βρήκε τον Λάντσε, ο οποίος νίκησε τον Λόπεθ και έστειλε τους Τριπολιτσιώτες εκ νέου στη δεύτερη θέση.

Η ταυτότητα του αγώνα

Σκόρερς: Ορέστες 75΄- Ράγιος 43΄, Λέντσε 92’

Διαιτητής: Ιωαννίδης (Αργολίδας)

Κίτρινες: Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Γκιγιέρμο - Καστέλς, Μπαρτολίνι, Φούλοπ, Τσαμπούρης

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Τζόναθαν, Γκιγιέρμο, Μπάρμπας, Μοκάκε (87΄ Ιωάννου), Σνάουτσνερ (66΄ Καλτσάς), Ορέστες, Κόστλι, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Ολαϊτάν

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Φορμίκα, Πιπίνης, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Καστέλς, Ναβάρο, Αλβαρες (78΄ Λέντσε), Ράγιος, Ντε Μπλάσις (83΄ Κάφα), Καλαντζής (70΄ Σέτι)