aris_kotsaridis_aris_panathinaikos_1_0_20130217_01Σώθηκε στο… παρά 1 ο Άρης. Με γκολ στο 89, από έναν άνθρωπο που δεν είχε ξανασκοράρει, πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό –την οποία δικαιούνταν- κι ελπίζει… >>>

 

Ο Πορτογάλος Κοέλιο πέτυχε το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα στο 89΄’ και χάρισε τη νίκη στον Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό με 1-0. Με το γκολ αυτό ο Άρης παραμένει ζωντανός, καθώς βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, αφήνοντας πίσω του την Κέρκυρα, τη Βέροια και τον Πλατανιά (παίζει αύριο με τον ΟΦΗ), ενώ πλησίασε στους τρεις βαθμούς τον Πανιώνιο.

Ο Άρης που πέτυχε την τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα, ήταν αυτή τη φορά καλύτερος και πιο παθιασμένος. Είχε, μάλιστα, ευκαιρία από τις λίγες να ανοίξει το σκορ πιο νωρίς: Μόλις στο 26΄ ο Βιτόλο έκανε ένα ανόητο πέναλτι πιάνοντας την μπάλα με το χέρι ανενόχλητος, αλλά ο Αγκάνθο σούταρε χλιαρά πάνω στον Καρνέζη.

Δυο παρατηρήσεις για τη φάση: Ο διαιτητής έπρεπε να δείξει κίτρινη στο Βιτόλο, που θα ήταν η δεύτερη –άρα να τον αποβάλει. Ο δε Αγκάνθο έκανε τη χειρότερη εκτέλεση πέναλτι της καριέρας του, αναδεικνύοντας σε ήρωα (ως το… 89) τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Ως το 55 ο Παναθηναϊκός ήταν ανύπαρκτος. “Κάτι” έκανε αργότερα, αλλά αποδείχτηκε λίγος για τέτοιο παιχνίδι: Στο 58΄ο Τοτσέ έχασε απίστευτη ευκαιρία, ενώ στο 72΄ο Μαυρίας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Μέχρι που ήρθε ο Κοέλιο στο 89΄με κοντινή κεφαλιά να δώσει στον Αρη το φιλί της ζωής!

Στον Παναθηναϊκό χρειάζονται πολλά πράγματα. Πρώτα από όλα χρειάζονται προπονητή. Σε κάθε κόρνερ εφάρμοζαν την ίδια κομπίνα κι έβγαζαν οφσάιντ τον έναν από τους δύο παίκτες που εκτελούσαν! Γελοιότητες… Χρειάζονται και παίκτες με ψυχή. Και κανέναν αμυντικό, γιατί ο Μπουμσόνγκ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι το… κανατάκι: Να στέκεται ακίνητος, με τα χέρια στη μέση. Όπως στη φάση του γκολ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Καζναφέρης, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Παπαζαχαρίας, Τάτος, Αγκάνθο - Βιτόλο, Πίντο

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Διούδης, Ζαραδούκας, Πουλίδο, Παπαζαχαρίας, Ψυχογιός, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Διαμαντάκος (64΄ Κοτσαρίδης), Καζναφέρης (83΄ Σουνάς), Τάτος, Αγκάνθο (95΄ Ηρακλής).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φάμπρι): Καρνέζης, Κούιπερ, Σισοκό (84΄ Ντίνας), Μπουμσόνγκ, Πίντο, Βιτόλο, Τοτσέ, Εσπάρθα (56΄ Μαυρίας), Σεϊταρίδης, Ζέκα (80΄ Καζιγιάμα), Σο