olympiakos_xanthi_tsimpour_xolebas_0_2_20130217_01Η Ξάνθη δεν κατόρθωσε να «τριτώσει» τα καλά αποτελέσματα απέναντι στις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς ηττήθηκε στα Πηγάδια από τον Ολυμπιακό με 2-0, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. >>>

Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από σπουδαίες εκτός έδρας νίκες επί των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» από ήττα (0-3) απέναντι στη Λεβάντε. Οι πρωταθλητές ήταν όμως καλύτεροι και με γκολ των Μασάντο (29΄) και Τζιμπούρ (68΄) πήραν ακόμη ένα εκτός έδρας τρίποντο, παραμένοντας αήττητοι μακριά από το γήπεδό τους.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, όπως δεικνύουν άλλωστε χαρακτηριστικά οι 18 τελικές προσπάθειες που κατέγραψαν οι ποδοσφαιριστές του, σε αγώνα εκτός έδρας.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Τζιμπούρ έφτασε το μέσο όρο του σε περίπου ένα γκολ ανά αγώνα (0,94), καθώς σήμερα πέτυχε το 17ο τέρμα του σε 18 συναντήσεις.

Ο Μίτσελ, ο οποίος φαίνεται να έχει διάθεση για αλλαγές, ξεκίνησε με βασικούς τους Παπάζογλου (δεξί μπακ), Λυκογιάννη στη θέση του εκτός αποστολής Χολέβα και Βλαχοδήμο, ο οποίος είχε τρεις τελικές προσπάθειες που εξουδετέρωσε ο Λοντίγκιν.

Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης επιβεβαίωσε τα καλά λόγια που ακούγονται γι΄ αυτό, όμως στο πρώτο γκολ φέρει ακέραια την ευθύνη καθώς το δέχθηκε στην κλειστή γωνία του, σε απευθείας φάουλ του Μασάντο.

Η πειραϊκή ομάδα βασίστηκε στην ταχύτητα και την καλή κυκλοφορία της μπάλας, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έδωσε χώρο. Αφού έχασε μια διπλή ευκαιρία στο 14΄ με τον Φέισα να σουτάρει, τον Λοντίγκιν να αποκρούει και τον Τζιμπούρ να αστοχεί από κοντά στο «ριμπάουντ», ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Πορτογάλο μέσο.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν φάνηκε να πιστεύουν στην ανατροπή, καθώς ο Ολυμπιακός δεν έδινε δικαιώματα. Στο 61΄ ο Λυκογιάννης βρήκε τον Βλαχοδήμο που προσπάθησε να σκοράρει με προβολή αλλά σταμάτησε στον Λοντίγκιν, στο 66΄ η φάση επαναλήφθηκε με τους ίδιους πρωταγωνιστές και ανάλογη κατάληξη, όπως και στο 68΄, μόνο που αυτή τη φορά ο Τζιμπούρ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Σκόρερς: Μασάντο 29΄, Τζιμπούρ 68΄

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες: Ντάνι, Μάνταλος - Γκρέκο, Παπάζογλου

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας, Παϊτο (46΄ Μπαξεβανίδης), Βάλλας, Μάνταλος, Σμιθ (71΄ Ράνος), Μαρίν, Ονουάτσι, Ντάνι (57΄ Μαρσελίνιο), Φλίσκας, Μπέρτος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγερι, Παπάζογλου, Λυκογιάννης, Κοντρέρας, Σιόβας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (63΄ Γκρέκο), Βλαχοδήμος (79΄ Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Τζιμπούρ (84΄ Μήτρογλου)