Ο Γιάννης Μέλκας αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ. Μετά από σύσκεψη των ανθρώπων του ΤΑΠ ΠΑΟΚ που ακολούθησε της ήττας από την Κηφισιά και με την σύμφωνη γνώμη του προέδρου του ΑΣ, Θανάση Κατσαρή, αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας με τον έμπειρο τεχνικό.
Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται, ήδη, σε αναζήτηση προπονητή, σε πρώτη φάση υπάρχει η διάθεση ο επόμενος τεχνικός να είναι Ελληνας για να γνωρίζει τον χώρο του ελληνικού βόλεϊ και να μην χρειαστεί μεγάλο διάστημα προσαρμογής, η περίοδος, όμως, είναι δύσκολη για αναζητήσεις και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά.
Πάντως, δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν το παιχνίδι Κυπέλλου της Τετάρτης (30/1) με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στο οποίο θα κάτσει στον πάγκο ο βοηθός του Γιάννη Μέλκα, Αρης Γιαμακίδης.
Στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΤΑΠ ΠΑΟΚ αναφέρεται: “Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή κ. Γιάννη Μέλκα τον οποίο ευχαριστεί θερμά για όλα όσα πρόσφερε στην ομάδα βόλεϊ ανδρών και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας. Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή”.