Μια συνάντηση εκτός… προγράμματος είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Ντόχα του Κατάρ όπου βρίσκεται για συζητήσεις με την κυβέρνηση της χώρας. Ο κ. Σαμαράς είχε σαραντάλεπτη συνομιλία με >>>
τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Έλληνα πρωθυπουργό και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες κεντρικό θέμα στην κουβέντα των δύο ηγετών ήταν ο προγραμματισμός της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία το προσεχές διάστημα. Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν, στις 5 Μαρτίου να γίνει ευρεία διακυβερνητική διάσκεψη στην Άγκυρα, όπου μαζί με τον κ. Σαμαρά θα μεταβούν για να συμμετάσχουν και αρκετοί Έλληνες υπουργοί.

Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν έθεσε στον Έλληνα ομόλογό του το θέμα της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης, ζητώντας του να ακυρωθεί.

Στη συνάντηση των δύο συζητήθηκαν ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος, οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την περιοχή, καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις, με τον κ. Ερντογάν να του δηλώνει: «Εγώ, με τις αποκρατικοποιήσεις ξεπέρασα την κρίση».

Στη συνάντηση, ήταν παρόντες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, Σταύρος Βασιλόπουλος.