Πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρο έχουν σταθμεύσει έξω από το εμπορικό κέντρο

Σε χύτρα ταχύτητας είχε τοποθετηθεί η βόμβα που εξερράγη το πρωί της Κυριακής στο εμπορικό κέντρο Mall και είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο ανδρών ασφαλείας και μικρές υλικές ζημιές. >>>

 

Το εύρημα της αστυνομίας παραπέμπει στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν τις χύτρες.

Όσον αφορά στο εκκρηκτικό που χρησιμοποιήθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στον ωρολογιακό μηχανισμό χρησιμοποιήθηκε εκρηκτικό μέσης ταχύτητας και διερευνάται αν πρόκειται για ANFO, αμμωνιοδυναμίτιδα ή ζελατοδυναμίτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιοποιήθηκε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είναι τέσσερις.

Αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής δήλωσε στο “Βήμα” ότι η αστυνομία φοβάται την έκρηξη “αντάρτικου πόλεων”, αφού το χτύπημα συνδυάζεται με την οικονομική κατάσταση και τους “εφησυχασμένους αστούς” που, πολύ συχνά, αναφέρουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς” στις προκηρύξεις τους. Ο ίδιος αξιωματικός συνδυάζει το γεγονός με αυτό της επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και εικάζει ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις αναζητούν ένα θεαματικό χτύπημα.