kourakis_01.JPG

Συνέχεια στην κόντρα με την κυβέρνηση, με αφορμή την πρόταση του Τάσου Κουράκη για τη φορολόγηση όσων δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. >>>

Όπως υποστηρίζει, η ομιλία του στο Συνέδριο για την Εκκλησία και την Αριστερά, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιήθηκε «ως μέρος της γνωστής στρατηγικής επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του και αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα πραγματικά επίδικα της συγκυρίας».

«Η αγωνιώδης εμμονή της ΝΔ να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έχει όρια, ούτε ακόμα κι αν αυτό αφορά στην Εκκλησία. Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας διαλόγου και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η προσωπική πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, Τάσου Κουράκη, δεν είναι καινοφανής» και πως «στο παρελθόν έχει υιοθετηθεί τόσο από τον υπουργό Οικνομικών Γιάννη Στουρνάρα, όσο και από άλλα στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες».

Κατηγορεί, τέλος, τη ΝΔ ότι «δεν διστάζει να εμπλέξει στους βρώμικους σχεδιασμούς της ακόμα και την Εκκλησία, να την εντάξει και αυτήν σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στοχοποίησης της αριστεράς, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας».