koymarianoy_01.jpg

Μια πολύ αγαπημένη ηθοποιός, η Ειρήνη Κουμαριανού, έφυγε, απόψε, από κοντά μας, σε ηλικία 82 ετών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με προβλήματα καρδιάς. >>>

 

Την είδαμε σε πολλές ελληνικές ταινίες, ειδικά σε δραματικούς ρόλους, αλλά και στην τηλεόραση, στα σίριαλ της δεκαετίας του 70 και του 80.

Αποτέλεσε μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του Ελληνικού Θεάτρου, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, κυρίως της Επιδαύρου. Είχε συμπρωταγωνιστήσει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και άλλους και είχε στο ενεργητικό της 40 ταινίες, καθώς και συμμετοχές στο ραδιοφωνικό «Θέατρο της Δευτέρας».

Η τηλεοπτική σειρά «Στο παρά πέντε» υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της, όπου ενσάρκωσε τον ιδιαίτερα συγκινητικό ρόλο της γιαγιάς του σεναριογράφου Γιώργου Καπουτζίδη, ενώ μια από τις τελευταίες δουλειές της στο θέατρο ήταν στο έργο «Μάρτυρας κατηγορίας» με την Κάτια Δανδουλάκη.

Η Ειρήνη Κουμαριανού γεννήθηκε στο Γαλάτσι και υπήρξε αρχικά μαθήτρια του Ελληνικού Ωδείου με την καριέρα της να αρχίζει το 1951.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο τηλεοπτικός «εγγονός» της, μετά το άκουσμα της είδησης έχει κλειστεί στον εαυτό του ενώ η κολλητής της φίλη, Έφη Παπαθεοδώρου, που ενσάρκωνε το ρόλο της “Θεοπούλας”, δηλώνει συγκλονισμένη με τον χαμό της. “Της το χρωστώ που έπαιξα στο ‘Παρά Πέντε’. Εκείνη με σύστησε στον Γιώργο, εγώ δεν ήξερα κανέναν”, είπε στο Star Channel. Και πρόσθεσε: “Την είχα δει πριν την επέμβαση που θα έκανε. Της είπα μήπως μπορούσε να την αποφύγει, αλλά έλεγε πως έπρεπε να την κάνει, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ήταν υπέροχος άνθωπος”…

Καλό της ταξίδι και την ευχαριστούμε για τις στιγμές που μας χάρισε…