Έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρή βροχόπτωση, λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στην Αλεξανδρούπολη. >>> 
Πληροφορίες του e-alexandroupoli.blogspot.gr αναφέρουν ότι σε πολλές περιοχές υπήρξε πλημμύρα, λόγω του μεγάλου όγκου νερού που είναι αδύνατο να απομακρυνθεί από τα φρεάτια.

Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος συνέβη πριν λίγη ώρα, λόγω της κακοκαιρίας, ενώ και τώρα μικρότερης διάρκεια διακοπές συνεχίζονται.

Μεγάλα προβλήματα αυτή την ώρα (20:48) στην οδό Άβαντος και η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Κανένα πρόβλημα στην Εγνατία Οδό, όπου η κίνηση διεξάγεται κανονικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτής της στιγμής (21:00) επικρατούν ιδιαίτερα προβλήματα στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης - Μάκρης από τα φανάρια του ΕΟΤ έως τη Χιλή, με μεγάλο όγκο ύδατος και φερτών υλικών στο οδόστρωμα και ακινητοποιημένα οχήματα. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από την Τροχαία.

Προβλήματα παρατηρούνται στην οδό Άβαντος, στην οποία η κίνηση έχει διακοπεί από την Τροχαία.

Προβλήματα, επίσης, αναφέρονται στο Ρέμα Βανικιώτη και στην περιοχή νέου νεκροταφείου, όπου ρέματα της περιοχής έχουν υπερχειλίσει.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς, κατά τη σύντομη διακοπή ρεύματος που υπήρξε, καθώς και άντληση υδάτων.

Σε δηλώσεις του Αντιδημάρχου Αλεξανδρούπολης, κου. Ουζουνίδη, στο ΘράκηΝΕΤ και το Σάκη Σταυρίδη (21:06) αναφέρθηκε ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται επείγουσα σύσκεψη στο Δημαρχείο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, κυρίως, στα ρέματα περιμετρικά της πόλης, όπου ο όγκος ύδατος είναι εξαιρετικά μεγάλος και ο κίνδυνος υπερχείλισης είναι μεγάλος.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, κ. Δεμιράκης, σε δηλώσεις του στο ΘράκηΝΕΤ (21:08) ανέφερε ότι η κίνηση είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη για τα οχήματα στις περιοχές "Φανάρια ΕΟΤ έως Χιλή" και "Οδό Άβαντος". Συνέστησε, δε, στους πολίτες να αποφύγους τις άσκοπες μετακινήσεις, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Λαμπάκης, σε δηλώσεις του στο ΘράκηΝΕΤ (21:17) ανέφερε ότι τα προβλήματα από την κακοκαιρία είναι μεγάλα, κυριώς λόγω των προβλημάτων στην αποχέτευση των υδάτων μέσω των φρεατίων. Αυτή τη στιγμή διενεργείται απεγκλωβισμός των οχημάτων που έχουν ακινητοποιηθεί στην περιοχή του ΕΟΤ. Δεν υπήρξαν πληροφορίες στο Δήμο, οι οποίες να αναφέρουν ότι κινδύνευσαν άνθρωποι. Ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολείων, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρξει αργότερα ή αύριο το πρωί με ανακοίνωση από το Δήμο.

Ο Δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα να επικοινωνούν με το Δήμο στο 2551064121.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Αλεξανδρούπολη μέχρι αυτή τη στιγμή (21:45) το συνολικό ύψος βροχόπτωσης ήταν 66,4mm ενώ σημειώθηκε και η υψηλότερη ραγδαιότητα (rain rate), από την εγκατάσταση του σταθμού το 2008, με 230,4mm/h στις 19:24.