earth1.jpg

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών το καταστατικό του σωματείου-forum «Ελλήνων Πρωτοβουλία». Θα αποτελέσει τον προπομπό ενός νέου πολιτικού σχήματος, που θα αποτελείται σε πρώτη φάση από στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. >>>

Το καταστατικό κατατέθηκε από τον πρώην γραμματέα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μιχάλη Γιαννάκη, τον πρώην βουλευτή του ίδιου κόμματος Δημήτρη Σταμάτη, καθώς και τον Γιώργο Νούλα.

Σύμφωνα με ιδρυτικό στέλεχος του σωματείου, στόχος της κίνησης είναι να δημιουργηθεί μέσα από το forum μια πρόταση «αντιμνημονιακή και ρεαλιστική», η οποία θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο Γιάννης Μανώλης δήλωσε πως βλέπει «θετικά» την κίνηση, αναφέροντας πως «το πιθανότερο» είναι ότι ο ίδιος θα συμμετάσχει στην Πρωτοβουλία. Σημείωσε ωστόσο πως δεν γνωρίζει αν θα προσχωρήσουν ο Κώστας Μαρκόπουλος ή άλλα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Μεταξύ άλλων το καταστατικό του σωματείου υπογράφουν οι: Ν. Δαναλάτος καθηγητής πανεπιστημίου, Σ. Τζούμας επικοινωνιολόγος, Γ. Βαμβούκας καθηγητής ΑΣΟΕ, Σ. Μακρίδης λέκτορας Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, Π. Αλεξανδράκης πρόεδρος ΑΜΕΑ Λακωνίας, Β. Κουντουριώτη φοιτήτρια, Αικ. Ζαγκανά δικηγόρος, Ευ. Σουφλέρης γεν. διευθυντής ΠΑΕ Πανιώνιος, Ν. Βασιλειάδης, Δ. Δεληγιάννης μηχανικός, Δ. Μακρυνικόλας διπλωμάτης, Κ. Αργυρού πρ. διευθυντής υπ. Εσωτερικών, Όλ. Ζαφειρίου κτηνοτρόφος, Ελ. Πανταζή γενική διευθύντρια ενδοκρινολογίας Νοσοκομείου Αλεξάνδρα.