Παρατέθηκε το πρώτο από τα δύο καθιερωμένα εορταστικά γεύματα αγάπης για άπορους, ηλικιωμένους και μοναχικούς συμπολίτες του δήμου από τις δημοτικές ενότητες Συκεών και Αγίου Παύλου. >>>

 

Το πρώτο γεύμα δόθηκε χθες το μεσημέρι, στη δημοτική ενότητα Συκεών, ενώ το δεύτερο γεύμα αγάπης θα παρατεθεί στη δημοτική ενότητα Νεάπολης, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεότητας, για τους δημότες από τις Δ.Ε. Νεάπολης και Πεύκων.

Λίγες ημέρες μετά την έλευση του νέου έτους, το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής προσέφερε στους ιδιαίτερους καλεσμένους του την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο γεύμα με καλή συντροφιά, να διασκεδάσουν και να χαμογελάσουν, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, με ένα χαρούμενο μουσικό πρόγραμμα και φυσικά με το κόψιμο της παραδοσιακής βασιλόπιτας, με πέντε φλουριά που χάρισαν τρόφιμα σε ισάριθμες τυχερές οικογένειες.

«Δυστυχώς, είναι πλέον φανερό», σημείωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, που βρέθηκε στο χθεσινό γεύμα και αντάλλαξε ευχές με τους παρευρισκόμενους, «ότι ο αριθμός των συνανθρώπων μας που «ατυχεί» και χρειάζεται τη συμπαράστασή μας συνεχώς μεγαλώνει. Σε αυτό το κρίσιμο διάστημα ο δήμος μας φρόντισε να βρίσκεται 365 ημέρες το χρόνο δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει προβλήματα και δυσκολίες, από την καθημερινή ανάγκη σίτισης, την ένδυση και υπόδηση, μέχρι την καθημερινή ιατροφαρμακευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη που προσφέρει το άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο Δημοτικό Ιατρείο με 23 διαφορετικούς ιατρούς και πλήθος νοσηλευτικού προσωπικού, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ενίσχυσε, κατά τη διάρκεια των εορτών, 506 άπορες οικογένειες, χορηγώντας τους ισάριθμες δωροεπιταγές για την προμήθεια τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ μοίρασε τρόφιμα σε άλλες 100 οικογένειες με μικρά παιδιά, τις οποίες στηρίζει συστηματικά μέσα από το Κοινωνικό του Παντοπωλείο.