lagard_01

Συνεχίζονται οι πολιτικές αναταράξεις μετά την αποκάλυψη της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης και προετοιμάζει νέα πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών και άλλων πολιτικών προσώπων, πλην του κ. Παπακωνσταντίνου. Η ξαδέλφη του και κόρη του αείμνηστου υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ. >>>

 

 

Την παραίτησή της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε η Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μετά την εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στην επιστολή παραίτησης που πρωτοκολλήθηκε η κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι είναι αστήριχτη η δημόσια μνεία του ονόματός της και πως είναι γνωστή η επαγγελματική της πορεία.

Αναφορικά με την κατάθεση στην τράπεζα HSBC σημειώνει ότι είναι «νόμιμη περιουσία εμού και του συζύγου μου».

Η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι κόρη του εκλιπόντος πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.

Δείχνουν το σκαμνί στον Παπακωνσταντίνου

Με διαδικασίες-εξπρές αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει ενεχόμενες ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη διαγραφή από τη λίστα Λαγκάρντ ονομάτων τριών συγγενικών του προσώπων.

Πάντως, η πρόταση παραπομπής είναι διατυπωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε δείχνει στον πρώην υπουργό το δρόμο προς το εδώλιο είτε του ειδικού είτε του τακτικού δικαστηρίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση συγκάλυψης

Επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών και ελεγχόμενη εκτόνωση της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ», πίσω από τον περιορισμό της έρευνας αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας μια πρώτη γεύση για τις αποφάσεις που θα λάβει το απόγευμα σχετικά με την πρόταση συγκρότησης προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση.

ΠΑΣΟΚ: Ήθελαν να μας πλήξουν

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει το ΠΑΣΟΚ στο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ», η οποία, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να πληγεί το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν, ωστόσο, ότι η προσπάθεια αυτή απέτυχε, εκτιμώντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις δικαίωσαν απολύτως τον κ. Βενιζέλο.

Όπως αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους, οι ευθύνες ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ (σε ό,τι αφορά στο πολιτικό σκέλος), στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου (για το χειρισμό της «λίστας»), στον πρώην ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη (δεν ενήργησε σωστά και σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του) και στο ίδιο το ΣΔΟΕ (παρέλειψε να ερευνήσει την υπόθεση).

Χρυσή Αυγή: Να λογοδοτήσουν και οι Παπανδρέου – Βενιζέλος

Την ανάγκη να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και Παπανδρέου αλλά και «όλοι όσοι φέρουν βαρύτατες ποινικές ευθύνες για την απόκρυψη "μαύρου" χρήματος», υπογραμμίζει η Χρυσή Αυγή.

Αμφισβητεί μάλιστα το έργο των επιτροπών της Βουλής, καθώς αναφέρει πως «απλά καλύπτουν τη διαφθορά δεκαετιών και ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού».

«Πολιτική κάθαρση θα επέλθει μόνο όταν δούμε τους κλέφτες στη φυλακή και τα κλεμμένα να επιστρέφουν στο δημόσιο», καταλήγει η Χρυσή Αυγή.