xeirourgeio_01.jpg

Ενημερωτική εκστρατεία για τη δωρεά οργάνων πραγματοποιεί σε σχολεία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Β. Ελλάδος του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. >>>

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη δωρεά οργάνων, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ενημερωτική δράση στο παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου (στο χώρο του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου, οδός Πηνειού) την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 17.00 μ.μ. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η συντονίστρια του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων στη Βόρεια Ελλάδα κ. Δήμητρα Ζαχαρούδη η οποία θα αναφερθεί στη σημασία της δωρεάς οργάνων και στην ανάγκη αύξησης του αριθμού μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας, ενώ θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήματα που θα τεθούν από τους μαθητές και τους παρευρισκομένους. Παράλληλα θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της οργανωμένης εκστρατείας ευαισθητοποίησης των δημοτών για τη σημασία της δωρεάς οργάνων πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στις Δημοτικές Ενότητες Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού ενημερωτικό διήμερο, ενώ η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας προγραμματίζει να διευρύνει τον κύκλο των ενημερωτικών ομιλιών σε όλα τα σχολεία του δήμου.

Όποια σχολεία επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Παιδείας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο τηλέφωνο: 2313 302103.