samaras_20130113_01.jpg

Με τη φράση «είμαστε ανοιχτοί σε όλους» ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνει προσκλητήριο για μια συμμαχία ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και προσώπων, έτσι ώστε να στηριχθεί η μεταρρυθμιστική πολιτική. >>>

 

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο Πρωθυπουργός προειδοποιεί ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και πως δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση της προσπάθειας, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος «να ξανακυλήσουμε». Τονίζει, πάντως, ότι «γλιτώσαμε τη δραχμοφοβία» και εμφανίζεται αισιόδοξος πως πλέον υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ.

Ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να βάλει τέλος στα σενάρια περί ανασχηματισμού, ενώ σαφής είναι η πρόθεσή του να στείλει μήνυμα πως τα φαινόμενα διαφθοράς θα παταχθούν. «Για πρώτη φορά υποθέσεις φτάνουν στη δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι καλούνται να λογοδοτήσουν», λέει, ενώ αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ δεσμεύεται πως οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως θα περίμενε να ήταν ένα πιο υπεύθυνο κόμμα, «αλλά εκείνοι λειτουργούν ως περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας».