Οι Σομαλοί αντάρτες, που υποστηρίζονται από την Αλ Κάιντα, έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και δεύτερου Γάλλου στρατιώτη, παγώνοντας το Παρίσι. 
Οι Σομαλοί αντάρτες πρόβαλαν τη φωτογραφία του νεκρού Γάλλου στρατιώτη, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης επιχείρησης για την απελευθέρωση μυστικού πράκτορα του Denis Allex , που είναι εδώ και καιρό όμηρος των ανταρτών. Μάλιστα δεν υπάρχει ασφαλής ενημέρωση για την τύχη του τελευταίου.
Ο Γάλλος πράκτορας, είχε απαχθεί μαζί με ένα συνάδελφό του στο Μογκαντίσου, από τους άνδρες του al Shabaab. Ο τελευταίος πριν ένα μήνα κατάφερε να δραπετεύσει. Έτσι τα σχέδια για την απελευθέρωση και του Denis Allex είχαν ξεκινήσει από τον Δεκέμβρη. Ωστόσο προς το παρόν δεν συνδέονται οι γαλλικές αεροπορικές επιδρομές προς τα προπύργια των ανταρτών της Αλ Κάιντα στο Μάλι, με την επιχείρηση αυτή.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο Γάλλοι κομάντος επιχείρησαν να απελευθερώσουν τον όμηρο, ωστόσο η επιχείρηση αποδείχτηκε φιάσκο, αφού δυο Γάλλοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο Denis Allex αγνοείται.
Από την άλλη ο al Shabaab στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στη Γαλλία να σταματήσει την υποστήριξή της προς την Σομαλική κυβέρνηση. Θέλοντας ο ίδιος να εγκαθιδρύσει ισλαμικό καθεστώς, που θα ορίζεται από τον ισλαμικό νόμο της «σαρία», ζητά την απομάκρυνση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, που αριθμεί 17.600 στρατιώτες.