Στη Βουλή, έφερε το θέμα της «Αγνό», με ερώτησή του, προς τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης. >>>

 

Ο βουλευτής επικαλείται στοιχεία από τους εργαζόμενους και καταλογίζει ευθύνες στην μητρική εταιρεία «ΚΟΛΙΟΣ» για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η «ΑΓΝΟ».

Στην ερώτηση του αναφέρει ότι «τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με μαρτυρία εργαζομένων στην εταιρεία, ο ιδιοκτήτης άρχισε να μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία, μηχανήματα και δραστηριότητες (τυροκομείο) στην μητρική εταιρεία ‘ΚΟΛΙΟΣ’, ενώ αγόραζε προϊόντα από την ‘ΑΓΝΟ’ σε τιμές κάτω του κόστους και μεταπουλούσε με μεγάλο κέδρος. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι σήμερα η εταιρεία ‘ΑΓΝΟ’ να οφείλει στην ‘ΚΟΛΙΟΣ’ 11,5 εκατομμύρια ευρώ. Εικάζεται ότι η εταιρεία ‘ΑΓΝΟ’ κατέστη προβληματική με προγραμματισμό ετών από την διοίκηση της».

Επιπλέον, ο βουλευτής της ΝΔ κρούει καμπανάκι κινδύνου για τις βαριές επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική κοινωνία και οικονομία του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης (όπου βρίσκεται η μονάδα) ενδεχόμενο λουκέτο της ΑΓΝΟ, ενώ ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς σχετικά με ποιες πρωτοβουλίες είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν για να συνεχιστεί η λειτουργία της ιστορικής γαλακτοβιομηχανίας.