taxidromiko_tamieftirio_20111004_01Αμφισβητούν, οι μικρομέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, για τη βιωσιμότητα της τράπεζας. Μάλιστα, κατέθεσαν αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να παγώσουν τις διαδικασίες. >>>

Οι μικρομέτοχοι, όπως είπε ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής τους, Μιχάλης Αγγελάκης, στη ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, ζήτησαν τα στοιχεία της μελέτης βιωσιμότητας από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά η τράπεζα δεν τους τα έδωσε. Επισήμανε, ακόμη, ότι, όσον αφορά τους μικρομετόχους, που είναι 72.000 άτομα και εκπροσωπούν, όμως, το 45% των μετοχών, κανείς τους δε ρωτήθηκε για την ιδιωτικοποίηση, ενώ ρωτήθηκαν οι μεγαλομέτοχοι, οι οποίοι, όμως, δεν απάντησαν.

Ο κ. Αγγελάκης προειδοποίησε ότι οι μικρομέτοχοι είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά και να ζητήσουν αστικές και ποινικές ευθύνες για την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης, αλλά και για το θέμα του κουρέματος των ομολόγων, στα οποία αναγκάστηκε να επενδύσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Υποστηρίζει ότι, με τον τρόπο που γίνεται η ιδιωτικοποίηση, μηδενίζεται η επένδυσή τους.

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

«Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ούτε ζημιογόνο είναι, ούτε επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίθετα, έχει στηρίξει, με μεγάλα κεφάλαια, μεγαλόπνοα έργα υποδομής της χώρας, όπως η Εγνατία Οδός».

Αυτό υπογράμμισε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και τον δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Τ.Τ., Άρης Κοτσαμπασόπουλος.

Ο κ. Κοτσαμπασόπουλος υποστήριξε ότι η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αποφασίστηκε άνευ λόγου, με «εντολές έξωθεν».

Όπως ανακοίνωσε, οι εργαζόμενοι στο Τ.Τ. , που σήμερα πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας, έχουν προκηρύξει δύο 24ωρες απεργίες για αύριο Παρασκευή και τη Δευτέρα. Τη Δευτέρα, επίσης, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Διαβεβαιώσεις από Βενιζέλο

Διαβεβαιώσεις ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες - σε συνεννόηση με την κυβέρνηση - και έχει διαμορφώσει το πλαίσιο που διασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προοπτική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των εργαζομένων του παρείχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζομένων στο Τ.Τ.

Βαριές κουβέντες από Τσίπρα

Για “ακατανόητη” και “εγκληματική επιλογή διάλυσης” του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.) έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με τον σύλλογο εργαζομένων της τράπεζας.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών «να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση σε ένα κομβικό ζήτημα», δηλαδή «να εξηγήσουν με πλήρη διαφάνεια τις επιλογές τους, τη σκοπιμότητά τους και να μας εξηγήσουν με ποιον τρόπο από εδώ και στο εξής, αν προχωρήσουν και σε αυτή την επιλογή, θα υπάρχει δυνατότητα ελέγχου του τραπεζικού συστήματος από την ελληνική κυβέρνηση, την όποια ελληνική κυβέρνηση».