gavras_01«Όταν έχουμε μεγάλες καταιγίδες, οι βόθροι ανεβαίνουν και βγαίνουν στα σπίτια. Οι βόθροι ιδεών». Με αυτά τα λόγια, σχολίασε την συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής, ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. >>>

Ο κ. Γαβράς μίλησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή Θέσεις και Απόψεις του δημοσιογράφου Βασίλη Κοντογουλίδη. Καταφέρθηκε κατά αυτών που «γνωρίζουν την κατάσταση, ξέρουν ότι είναι δραματική για τους ανθρώπους και συνεχίζουν να την υποστηρίζουν». Και τόνισε πως «αυτό θα συνεχίζεται έως ότου οι τράπεζες τεθούν υπό νόμων».

Αναφερόμενος στην ταινία του «Το Κεφάλαιο», που προβλήθηκε, προχθές, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, είπε πως είχε την ιδέα πριν ξεσπάσει η κρίση στην Ελλάδα. Στην επισήμανση ότι, λόγω κρίσης οι νέοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό, τόνισε πως «η μετανάστευση των νέων με γνώσεις και διπλώματα, είναι ένα είδος πτώχευσης» και εξέφρασε την ελπίδα «κάποια μέρα να επιστρέψουν».

Ο Κώστας Γαβράς ανακηρύχθηκε, χθες, επίτιμος διδάκτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σήμερα παρέδωσε μάστερ κλας, στους φοιτητές της σχολής.