Αργά το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 10 από τους, συνολικά, 29 συλληφθέντες για την υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, στην οποία ενέχονται και τρεις αστυνομικοί. >>>

 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι οκτώ πρώτοι κατηγορούμενοι.

Σήμερα απολογούνται όσοι έχουν διαπράξει μικρότερα αδικήματα και όσοι κατηγορούνται για απλή συνέργεια.

Οι καταθέσεις των βασικών κατηγορούμενων, μεταξύ των οποίων ένας αξιωματικός και δύο αρχιφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και οι τρεις Αλβανοί που φέρονται ως οι επικεφαλής του κυκλώματος, θα δοθούν αύριο και μεθαύριο.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί η απολογία 11 κατηγορούμενων, οι οποίοι είχαν, ήδη, πάρει προθεσμία.

Κατά τη μεταφορά των κρατουμένων ελήφθησαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα, οι αστυνομικοί ζήτησαν και άνοιξε η πλάγια πόρτα του δικαστικού μεγάρου, που οδηγεί στο υπόγειο πάρκινγκ κι από εκεί ανέβασαν τους κατηγορούμενους με το ασανσέρ, απευθείας στο γραφείο της ανακρίτριας του Δ Τμήματος.

Ο κώδικας

Μέσα από 245 DVD και 4.936 εκθέσεις απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, που πλέον βρίσκονται στα γραφεία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτεται όλη η δράση των επίορκων... Έπαιρναν μίζα τουλάχιστον 10.000€ ή μια ποσότητα ναρκωτικών για να προστατεύουν τα μέλη του κυκλώματος. Νόθευαν την κατασχεμένη ηρωίνη και προμήθευαν επίσης τα μέλη του κυκλώματος. Επίσης έδιναν υλικά, ακόμη και σφαίρες, στα μέλη της σπείρας!

Οι ενεχόμενοι άλλαζαν συνεχώς αριθμούς τηλεφώνων και φρόντιζαν να προστατεύουν τις «δουλειές» τους λαμβάνοντας μέτρα που θύμιζαν κατασκόπους. Τα ονόματα που χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες τους ήταν συνθηματικά:

- «Μαύρους» αποκαλούσαν δύο από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς

- «Κλόντι», «Σπετίμ» και «Βάλι» αποκαλούσαν τους 3 Αλβανούς αρχηγούς

- «Ντερβίσης» ήταν ο κρατούμενος των φυλακών

- «Ζαντά» ήταν τα ναρκωτικά που είχαν κατασχεθεί.

Απίστευτες συνομιλίες

Στη δικογραφία έχουν συμπεριληφθεί κοντά πέντε χιλιάδες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Σ αυτές ακούγονται οι αστυνομικοί να συνεννοούνται για τα ραντεβού όπου θα γινόταν οι “τράμπες” των ναρκωτικών.

“Έχουμε γίνει ρόμπα. Πρέπει να πάρουμε Αλβανία”, λέει κάποιος από αυτούς για μια αγοραπωλησία που αναβλήθηκε.

Σε μια άλλη συνομιλία μιλούν ένας αστυνομικός κι ένας Αλβανός φερόμενος ως εγκέφαλος:

- Σε έπαιρνε ο … χθες όλη τη μέρα και δεν απαντούσες

- Κοιμόμουν…

- Όλη μέρα;

- Ναι, είχαμε πάρει τον … και τον κρατούσαμε όλη νύχτα. Τον δέρναμε όλη νύχτα. Ε, μετά, όταν πήγα σπίτι κοιμήθηκα…

Το υλικό αυτό θα εξετάσει ενδελεχώς η ανακρίτρια πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το τι θα γίνει με τους κατηγορούμενους.