Ο Υπουργός Οικονομικών απέκλεισε την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί πιστά το πρόγραμμα και οι δεσμεύσεις.
Σε συνέντευξή του στο CNN την Πέμπτη, ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε σίγουρος ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για την Ελληνική οικονομία. Τόνισε ότι το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τους πολίτες, όμως υπάρχει ελπίδα και "φως στην άκρη του τούνελ".
Αναφερόμενος στην τρικομματική κυβερνητική συνεργασία σημείωσε, πως όλοι γνωρίζουν το συμφέρον της χώρας γι΄αυτό και η διάρκειά της θα είναι μεγάλη.
Στην ερώτηση για το πόσο πιθανή είναι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε καθησυχαστικός: "Πλέον αυτή η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, ασήμαντη. Βρισκόμαστε σε μια τεράστια κρίση, δεν έχουμε απομακρυνθεί ακόμα από τη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας. Αν και πάμε καλύτερα, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αποφύγει εντελώς τον κίνδυνο".
Τέλος, αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, επανέλαβε τη θέση του περί έλλειψης επιχειρημάτων περισσότερο από την ύπαρξη μεγάλου μυστηρίου.
"Υπάρχει περισσότερο έλλειψη επιχειρημάτων από την αντιπολίτευση για το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η οικονομία, και γι’ αυτό δίνουν τόση έμφαση στη λίστα Λαγκαρντ", σημείωσε.