dimarxeio_thessalonikis_02.jpg

Της… τρελής το μαλλί γίνεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Αγγελιοφόρος”, με τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων του δήμου Θεσσαλονίκης. Την εμπιστοσύνη του δημάρχου συνεχίζουν να έχουν κάποιοι, άλλοι επιθυμούν να αποχωρήσουν από μόνοι τους κι άλλοι θέλουν να παραμείνουν, παρά τα αντίθετα εκ του νόμου προβλεπόμενα. >>>

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, χθες συζητήθηκε εκτενώς το θέμα. Έτσι:

Στην Α' δημοτική κοινότητα, ο Γ. Μπουτάρης επιθυμεί την παράταση της θητείας του Πέτρου Δημητρακόπουλου, αφού η πρώτη σε ψήφους Ελένη Χοντολίδου παραιτείται υπέρ του. Ωστόσο, η δεύτερη σε ψήφους Νίκη Τζιβανάκη δηλώνει ότι θα αποδεχτεί την προεδρία, εφόσον παραιτηθεί από το δικαίωμα αυτό η κ. Χοντολίδου.

Στη Β' δημοτική κοινότητα, παραμένει, σύμφωνα και με το νόμο, η Χιονία Αδάμ, αν και η παράταξη της ζήτησε να αποχωρήσει.

Στη Γ' δημοτική κοινότητα, πρόεδρος θα αναδειχθεί σύμφωνα με το νόμο η πρώτη σε ψήφους Βέττα Καλαϊτζίδου.

Στη Δ' δημοτική κοινότητα αναμένεται να εκλεγεί η Σοφία Σαμαρά.

Στην Ε Δημοτική κοινότητα έχουμε να κάνουμε με… «γρίφο»! Πρόεδρος είναι, σήμερα, η Αργυρώ Κουράκη, σύζυγος του αντιδημάρχου. Πρώτη σε ψήφους έρχεται η Μαρία Ανθοπούλου, ωστόσο η ίδια παραιτείται υπέρ της κ. Κουράκη. Το πρόβλημα είναι πως η παράταξη Μπουτάρη είχε προκρίνει για τη θέση αυτή τον Στέλιο Λιακόπουλο.

Στη δημοτική ενότητα Τριανδρίας, ο πρώτος σε ψήφους Δημήτρης Γιαχούδης παραιτείται του δικαιώματος της προεδρίας και αναλαμβάνει η Γιώτα Μπαχτσεβάνα.