nosokomeio_panagia_01.jpg

Λύση στο πρόβλημα με το νοσοκομείο «Παναγία» στη Νέα Κρήνη, ήρθε μέσω της Βουλής. Έγινε δεκτή από το υπουργείο Υγείας, η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει παράταση της σύμβασης λειτουργίας του νοσοκομείου έναντι μειωμένου ανταλλάγματος, με διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του συλλόγου των εργαζομένων, ως τις 31 Δεκεμβρίου 2014. >>>

«Θετικό βήμα», που προέκυψε «μετά από δύσκολο αγώνα» χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παναγία, Ελένη Μπακιρλή, που μίλησε στη ραδιοεφημερίδα του FM100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Η κ. Μπακιρλή τόνισε ότι θα χρειαστούν κι άλλοι αγώνες, για να στελεχωθεί το νοσοκομείο και να στεγαστεί στον Άγιο Παύλο, όπου θα γίνει ανέγερση νέας πτέρυγας. Χαρακτήρισε, δε, «μεθοδευμένη αποψίλωση του νοσοκομείου» τις μετακινήσεις προσωπικού που γίνονταν ως την τελευταία στιγμή.

Παράπονα για το ΠΑΣΟΚ

Η πρόεδρος των εργαζομένων εξέφρασε δριμύτατο παράπονο για τη στάση που κράτησε στη Βουλή ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Σ. Κεδίκογλου. “Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι το νοσοκομείο εξυπηρετεί μαγαζάκια των διευθυντών και κατέθεσε ψευδή στοιχεία. Μιλούσε για νοσοκομείο ‘Παναγιά’ και ‘Απόστολος Παύλος’, δείχνοντας πως δεν είχε επιβεβαιώσει τα στοιχεία αυτά. Είπε πως ‘κάθε Έλληνας πληρώνει ένα ευρώ τη μέρα για τη λειτουργία του νοσοκομείου’, μη λέγοντας, όμως ποιος ήταν υπεύθυνος για τη λεόντειο σύμβαση με τον κ. Λιακουνάκο και την Γιουρομέντικα. Οι βουλευτές μας θα πρέπει να είναι σίγουροι για τις καταγγελίες που κάνουν στη Βουλή”, τόνισε η κ. Μπακιρλή. Και κατέληξε:

“Φαίνεται πως στο ΠΑΣΟΚ… υπάρχουν δύο ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά πώς να εξηγήσουμε ότι ο κ. Κεδίκογλου έλεγε αυτά εναντίον των εργαζομένων στη Βουλή κι ο κ. Χ. Παπαστεργίου(σ.σ. ο πρώην γ.γ. της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του δ.σ. της ΕΝΙΘ) ήταν, συνεχώς, δίπλα μας, στον αγώνα μας”…