Τη χρησιμοποίηση του "ορού αλήθειας" αναμένεται να αποφασίσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας, όπου εκδικάζεται για τρίτη φορά η υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Εύης Γατίδου το 1997.
Ο καθηγητής Νευρολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Παπαδημητρίου κατέθεσε στο δικαστήριο, πως η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική κατά 80%. Το ποσοστό λάθους είναι στο 20%, αρκετά μεγάλο όμως. Μάλιστα η συνήγορος πολιτικής αγωγής ζήτησε από τον κ. Νέστορος, που είχε εφαρμόσει τη μέθοδο αυτή στην υπόθεση Κράλλη, να καταθέσει τις απόψεις του για την αποτελεσματικότητα του "ορού αλήθειας".
Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία, για να αποφανθεί προφανώς για τη χρήση ή μη της μεθόδου αυτής. Να σημειωθεί ότι η πρόταση του εισαγγελέα είναι αρνητική.

Το χρονικό της δολοφονίας της Εύης Γατίδου

Η 21χρονη άτυχη φοιτήτρια από τη Δράμα σπούδαζε γιατρίνα στη Λάρισα και βρίσκονταν στο τέταρτο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το φρικτό έγκλημα έγινε στο δυάρι που έμενε στο κέντρο της Λάρισας το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου του 1997.
Η Εύη Γατίδου, είχε βρεθεί νεκρή στο διαμέρισμά της, κατακρεουργημένη με 104 μαχαιριές! Μοναδικός ύποπτος για το φόνο της φοιτήτριας ήταν από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος Ζηρδέλης.
Ο κατηγορούμενος πρωτόδικα είχε καταδικασθεί ομόφωνα για τον φόνο, σε ισόβια κάθειρξη από το ΜΟΔ Βόλου το 2005. Στη συνέχεια αθωώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας το 2007. Τρία χρόνια αργότερα, Φεβρουάριο του 2010, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας αθώωσε τον 41χρονο Γιώργο Ζηρδέλη, με ψήφους 6-1, μετά από αναίρεση που έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο.
Στη συνέχεια έγινε και νέα αίτηση αναίρεσης από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2010, η οποία συζητήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο τον Ιανουάριο του 2011 και ο 42χρονος κάθισε και πάλι στο σκαμνί.