neoi_ergazomenoi-katwtatos-misthos-660_6«Σχέδιο εξαπάτησης» χαρακτηρίζει το «Εθνικό Σχέδιο για την Απασχόληση των Νέων» το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. >>>

«Ακούγεται πολύ καλό και το προπαγάνδισαν ακόμη καλύτερα οι υπουργοί Εργασίας και Ανάπτυξης. Είναι, όμως, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εκμετάλλευσης των νέων», υποστήριξε, μιλώντας στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη και στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 το μέλος της γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, Κώστας Ιωσηφίδης.

Όπως τόνισε, με το «Εθνικό Σχέδιο», θα μοιρασθούν εκατομμύρια σε επιχειρηματίες και οι νέοι από 18 ως 29 ετών «θα δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, για ένα χαρτζιλίκι της τάξης των 460 ευρώ τον μήνα για λίγους μήνες κι έπειτα θα τους πετούν στην ανεργία». Πρόσθεσε πως «θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη νέα γενιά ως δούρειο ίππο, για να χτυπήσουν τα εργασιακά δικαιώματα, αφού θα προτιμώνται οι κακοπληρωμένοι νέοι, από τους εργαζόμενους με πείρα, που τώρα προσφέρουν υπηρεσίες με μειωμένο μισθό».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ζητά, μεταξύ άλλων:

  • Επίδομα ανεργίας από την πρώτη μέρα, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση της πράξης του υπουργικού συμβουλίου που ορίζει τον βασικό μισθό των 430 ευρώ.
  • Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους τους νέους.

Με αυτά τα βασικά αιτήματα, πραγματοποίησε, χθες, στις 6.30 το απόγευμα, συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, στην πλατεία Δικαστηρίων και, στη συνέχεια, πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.