xreh_02Αναξιοποίητες αφήνουν, οι τράπεζες, τις εκατοντάδες αποφάσεις που λαμβάνονται από όλα τα δικαστήρια της χώρας, υπέρ των δανειοληπτών, αντί να τις λαμβάνουν υπόψη τους για μελλοντικές ρυθμίσεις δανείων, πριν οι υποθέσεις να φθάσουν στα δικαστήρια. >>>

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, Νίκος Τσεμπερλίδης, που μίλησε στη ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ.Ι. Ασπροπούλη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσεμπερλίδη, χιλιάδες καταναλωτές, ανάμεσά τους και μέλη υπερχρεωμένων νοικοκυριών, βρέθηκαν, το χρόνο που μας πέρασε, απέναντι στις τράπεζες. Τα παράπονα έφθασαν τις 5.000! Κι όμως, όπως είπε, «17 τράπεζες σε συνάντηση που έγινε, στην Αθήνα, με εκπροσώπους των καταναλωτικών οργανώσεων, παραδέχτηκαν ότι, στην προδικαστική διαδικασία δεν έκαναν το παραμικρό, για ρύθμιση των χρεών, επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση από τις διοικήσεις τους»!

Σύμφωνα με τον κ. Τσεμπερλίδη, σε καμία από τις τράπεζες δε δόθηκε εξωδικαστική λύση –κι όλες οι απαλλαγές δανειοληπτών, ήταν αποφάσεις δικαστηρίων.