aerodromio_012-thumb-large[28]

Σύσκεψη των φορέων του τουρισμού θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013, στις 10 το πρωί, στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. >>>

Στη σύσκεψη θα προεδρεύσει ο υπουργός, Θόδωρος Καράογλου.

Θέμα της σύσκεψης είναι ο συντονισμός ενεργειών για την τουριστική πολιτική και προβολή της Βόρειας Ελλάδας το 2013.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων του ΥΜΑΘ (2ος όροφος) και έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οι Περιφερειάρχες Κεντρικής, Δυτικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες αρμόδιοι για θέματα τουρισμού, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς.

Να σημειωθεί ότι, το Σάββατο, με δηλώσεις του στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, δήλωσε πως, στις σκέψεις της Τέρκις Έιργουέις είναι να προστεθούν άλλα τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα, στην αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης.

Επίσης, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας voria.gr, επιστρέφουν στις πτήσεις από Θεσσαλονίκη, η Μπρίτις Έιργουέις και η Αλιτάλια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ιταλική αεροπορική εταιρεία, η οποία συνέδεε τη Θεσσαλονίκη με τη Ρώμη επί 14 χρόνια με δυο πτήσεις την ημέρα, θα προσγειώνεται και απογειώνεται ξανά στο αεροδρόμιο Μακεδονία από τις 30 Μαρτίου. Η Alitalia θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τη Ρώμη καθημερινά και το πτητικό της πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει έως το τέλος Οκτωβρίου.

Η British Airways θα συνδέει και πάλι τη Θεσσαλονίκη με το Gatwick από τις 31 Μαρτίου. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική εταιρεία είχε διακόψει από τις 4 Νοεμβρίου του 2012 τη σύνδεση της με το αεροδρόμιο Μακεδονία.