troxaio_kleidi_imathias_20130122_01Μία νεκρή και 26 τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο τραγικός απολογισμός από τις δύο αλλεπάλληλες καραμπόλες που σημειώθηκαν στις 08:30 στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στο ύψος του κόμβου Κλειδιού Ημαθίας, 500 και 1000 μέτρα αντίστοιχα από το Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκίνητων (Σ.Ε.Α) Πλατάνου. >>>

 

Στις καραμπόλες, συνολικά ενεπλάκησαν 27 οχήματα. Στην πρώτη καραμπόλα που σημειώθηκε γύρω στις 08:00 συγκρούστηκαν 9 οχήματα μεταξύ των οποίων και ένα ασθενοφόρο από την Πτολεμαΐδα το οποίο μετέφερε μία γυναίκα που κυοφορούσε δίδυμα και διανύει τον 8 μήνα εγκυμοσύνης.

Το τροχαίο συνέβη όταν μία νταλίκα που προπορευόταν δίπλωσε με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα 8 οχήματα να κολλήσουν από πίσω.

Η έγκυος μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο της πόλης, χωρίς ευτυχώς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο ούτε η ίδια αλλά και ούτε και τα δίδυμα έμβρυα της.

Η δεύτερη καραμπόλα σημειώθηκε 500 περίπου μέτρα πιο πίσω από την πρώτη. Στη δεύτερη καραμπόλα έχασε την ζωή της μία 78χρονη, ενώ ενεπλάκησαν 18 οχήματα τα οποία μετατράπηκαν σε μία άμορφη μάζα σιδερικών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα αίτια και των δύο ατυχημάτων ήταν η πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή και είχε ως αποτέλεσμα την πολύ περιορισμένη ορατότητα.

Τη βοήθειά της προσέφερε σε αρκετούς εμπλεκόμενους στο τροχαίο, μια αναισθησιολόγος, η οποία βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και είδε την καραμπόλα.